PRIDRUŽITE SE U subotu se održava Dan bez automobila

Cijeli dan, od 9 do 18 sati okupljene očekuje besplatno popravljanje bicikala, koja će se osim u subotu održati u četvrtak i petak od 16 do 19 sati.

Fotografiju ustupila Udruga Varaždinski biciklisti

DAN BEZ AUTOMOBILA 21. RUJNA 2019.

U sklopu Europskog tjedna mobilnosti koji traje od 16. do 22. rujna, Dan bez automobila održat će se u subotu.

Iz Udruge Varaždinski biciklisti pozivaju sve građane na treće obilježavanje Europskog tjedna mobilnosti u Varaždinu koje će se održati u ulici Augusta Šenoe 4, u prizemlju.

Okrugli stol o prometnoj infrastrukturi uz kavu, čaj i kolače za sve građane i predstavnike gradskih ureda koji sudjeluju u projektiranju prometne infrastrukture organiziran je u 11 sati.

Razgovor će okupljeni voditi uz kartu grada na kojoj je moguće ostaviti komentar i opis problema pojedinih kvartova ili koridora, a posebno dobrodošli sudionici su djeca.

U 18 sati počinje kritična masa biciklista – “INFRASCAPE STRIKE”, vožnja koridorom sjever-jug koji prolazi kroz centar, ukupno 10-ak kilometara u trajanju od 30 do 60 minuta, ovisno o zadržavanju na pojedinim lokacijama od interesa za grupnu analizu. Kritičnu masu prati policija, a mlađi od 16 godina obavezni su nositi kacige.

U 19 sati slijede tri priče o iskustvu korištenja električnog bicikla.

Cijeli dan, od 9 do 18 sati okupljene očekuje besplatno popravljanje bicikala, koja će se osim u subotu održati u četvrtak i petak od 16 do 19 sati.

Kako je Dan bez automobile izgledao prošle godine pogledajte u videu.

Ne propustite: