PRIJEM ZA NAJUČITELJICE Jakšić: ‘Vi ste jedan veliki brend, ponos i nada ovoga grada’

"Vi ste u stvari jedan veliki brend, ponos, nada u optimizam da se u ovome gradu pa tako i u državi može ići jednim boljim i bržim putem", zaključio je gradonačelnik Jakšić.

Foto: Grad Koprivnica

Povodom Svjetskog dana učitelja kojeg je UNESCO 1994. godine proglasio u spomen na isti datum 1966. godine kada je potpisana Preporuka o statusu učitelja, koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić priredio je prijem za najbolje učiteljice u školskoj godini 2018./2019., a prema odlukama Učiteljskih i nastavničkih vijeća pojedinih škola s područja grada Koprivnice.

“Prije svega koristim ovu priliku da vam čestitam Vaš dan, Svjetski dan učitelja. Mi smo ponosni na naš obrazovni sustav, sve naše škole, ravnateljice i ravnatelja, i doista moram reći da, ako je nešto prepoznato diljem Hrvatske pa i diljem Europe kao velika kvaliteta i prednost za život u gradu Koprivnici, to su naše škole. No, škole ne čine samo zgrade, ne čine ulaganja u infrastrukturu. Škole čine zaposlenici, učiteljice i učitelji, ravnatelji”, rekao je Jakšić.

“Vi ste u stvari jedan veliki brend, ponos, nada u optimizam da se u ovome gradu pa tako i u državi može ići jednim boljim i bržim putem”, zaključio je gradonačelnik Jakšić.

Najboljima su proglašene Andreja Sinjeri, mag. Logoped, učiteljica edukacijski rehabilitator (COOR Podravsko sunce), Sara Beriša, profesorica saksofona (Umjetnička škola Fortunat Pintarić), Mirna Kovačić, prof. povijesti i geografije (Osnovna škola Đuro Ester), Mara Grašić, učiteljica savjetnica (Osnovna škola Braća Radić) i Suzana Hergotić, učiteljica razredne nastave i mentor (Osnovna škola Antun Nemčić Gostovinski).

Uz nagrađene učiteljice bile su prisutne ravnateljice Radmila Popović, Ariana Šandl, Sanja Prelogović, Gordana Gazdić Buhanec i ravnatelj Krešo Grgac.

U ime Grada Koprivnice prijemu su uz gradonačelnika Mišela Jakšića nazočni bili i njegova zamjenica Melita Samoborec, pročelnica Upravnog odjela za društvenu djelatnost Ana Mlinarić i pročelnik Službe ureda gradonačelnika Dario Jembrek, stoji na internetskim stranicama Grada Koprivnice.

Ne propustite: