Prikupljeno 1,2 milijuna kuna za rad Zaklade Ana Rukavina

Na humanitarni telefon putem kojega su prikupljana sredstva za rad Zaklade javljali su se Damir Kedžo, Mario Petreković, Bruno Šimleša, Ivan Pernar, predsjednica države Kolinda Grabar Kitarović i drugi. 060 9000 možete nazvati tijekom cijelog prosinca i dati svoj doprinos.

Promo fotografija

Hvala dragi gosti i sugrađani na ponovo sjajnom odazivu na koncert Želim Život kojim slavimo 10 godina vaše i naše Zaklade, objava je na službenoj Facebook stranici Zaklade Ana Rukavina.

Na koncertu održanom na Trgu bana Jelačića u Zagrebu u ponedjeljak 19. prosinca okupio se velik broj ljudi. Psihomodo Pop, Opća opasnost, Meritas, Vatra, Maja Šuput, S.A.R.S. i  Colonia samo su neki od zvijezda koje su pjevale na koncertu.

Građani su se tijekom koncerta javljali na humanitarni telefon 060 9000 i svojim pozivom donirali 5 kuna (+ PDV) za rad Zaklade. Ove godine tako je prikupljeni ukupno više od milijun i 200 tisuća kuna. Na humanitarni telefon putem kojega su prikupljana sredstva za rad Zaklade javljali su se Damir Kedžo, Mario Petreković, Bruno Šimleša, Ivan Pernar, predsjednica države Kolinda Grabar Kitarović, predsjednik Hrvatskog sabora Božo Petrov, predsjednik Vlade Andrej Plenković i drugi.

U slučaju da to niste učinili tijekom koncerta, humanitarni telefon 060 9000 možete nazvati tijekom cijelog mjeseca prosinca i tako dati svoj doprinos radu Zaklade Ana Rukavina.

Zaklada koncert organizira svake godine uoči Božića kako bi zahvalili ljudima na svemu što su napravili za Zakladu Ana Rukavina i pomogli misiji širenja Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.

– Hrvatski Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica danas 11. po veličinu u svijetu s više od 50.000 darivatelja, čime smo prestigli neke puno bogatije zemlje – istaknuo je Medicinski direktor Zaklade Mirando Mrsić koji je, uz Aninu majku Mariju, jedan od osnivača Zaklade.

Ana Rukavina bila je politička novinarka koja je 26. studenoga 2006. preminula od leukemije. Imala je 29 godina. Nakon njene smrti, osnovana je Zaklada Ana Rukavina koja prikuplja sredstva za razvoj Hrvatskog registra donora koštane srži. Slogan zaklade je ”Želim život”.

Ne propustite: