PRIKUPLJENO 300-TINJAK TISUĆA KUNA Marla će dobiti drenažni prsluk, a još će se jedan kupiti i za Klaićevu

Marla boluje od rijetke bolesti koja pogađa probavni i dišni sustav te djevojčica svakodnevno treba inhaliranje, dreniranje, unos vitamina i uzimanje enzima.

Marla Malogorski i njezini roditelji // Fotografija preuzeta s portala Zagorje International

Proteklog vikenda održan je humanitarni malonogometni turnir “Zagrljaj za Marlu“, za četveromjesečnu djevojčicu Marlu Malogorski iz Jesenja, kojoj je nedugo nakon rođenja dijagnosticirana genetska bolest cistična fibroza pa joj je za normalno funkcioniranje potreban Smart Vest drenažni prsluk, kojeg će sada, zahvaljujući donacijama dobrih ljudi, Marla i dobiti.

– Prikupili smo oko 300 tisuća kuna, puno više nego što smo očekivali i stvarno svima veliko hvala – rekao je Goran Malogorski, otac male Marle.

Na turniru, kojeg su organizirali Goranovi prijatelji iz Malonogometnog kluba Dobermann, sudjelovale su 32 ekipe i, kako je rekao, da broj ekipa nije bio ograničen, skupilo bi se njih i pedesetak jer su već sve ekipe bile prijavljene prva dva – tri dana.

Održana je i aukcija dresova koje su doniralo poznati hrvatski nogometaši.

– Dresove su donirali Brozović, Lovren, Mandžukić, Strinić, Vida i mnogi drugi i iznenadilo me je kada sam vidio koliko se nogometaša uključilo u akciju, iako, poznavajući prijatelja Juru Bedekovića, koji je bio glavni organizator akcije, znao sam kuda to vodi i da on to može – otkrio je Goran.

Cijena prsluka je 110 tisuća kuna, a kako je prikupljeno puno više novca, otac malene Marle rekao je da će kupiti dva prsluka te jednog donirati Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj.

– Teško nam se bilo odlučiti hoćemo li ga pokloniti nekome privatno, no, realno, htjeli bismo da ga koriste svi kojima je potreban, tako da ćemo ga ipak donirati Klaićevoj bolnici, da ga mogu koristiti sva djeca, a, na kraju krajeva, i naša Marla će tamo odlaziti praktički cijeli život na kontrole – zaključio je Goran Malogorski.

Podsjećamo, Marla boluje od rijetke bolesti koja pogađa probavni i dišni sustav te djevojčica svakodnevno treba inhaliranje, dreniranje, unos vitamina i uzimanje enzima.

Smart Vest drenažni prsluk je, pak, uređaj koji pročišćuje pluća, olakšava iskašljavanje, povećava plućni kapacitet i smanjuje rizik od infekcija, a Marli je potreban svakodnevno.

Troškove nabave tog uređaja Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje ne pokriva.

Autor: Jožica Miklaužić/Zagorje International

Ne propustite: