Srijeda, 17. kolovoza 2022.

Prilazila ljudima i krala im iz torbi i ruksaka novčanike

Materijalna šteta počinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 22.750 kuna, a nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policajci su podnijeli posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu

Preporučujemo

Zagrebački policajci dovršili su kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjakinjom zbog sumnje da je počinila više kaznenih djela krađe i jedno kazneno djelo računalne prijevare na štetu više osoba starosti od 29 do 83 godine.

Naime, sumnja se da su 43-godišnjakinja i za sada nepoznata osoba početkom siječnja u jutarnjim satima na području Medveščaka iskoristile nepažnju oštećene koja se pješice kretala te su joj iz kolica koja je vukla za sobom ukrale novčanik s dokumentima i novcem, stoji u priopćenju Policijske uprave zagrebačke.

Također, nešto kasnije s ranije ukradenom bankovnom karticom na obližnjem bankomatu u više navrata su uspjele podići novac.

Nadalje, sumnja se da je 43-godišnjakinja od 11. lipnja 2021. do sredine siječnja 2022. počinila još šest krađa također na području Medveščaka prema unaprijed stvorenoj namjeri oduzimanja tuđe pokretne stvari s ciljem da je protupravno prisvoji.

Kako je priopćila policija, osumnjičena je u trgovini, na tržnici i na ulici prilazila oštećenima kako bi im iz torbi ili ruksaka koje su najčešće imali na leđima krala novčanike s dokumentima.

Ukupna materijalna šteta počinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 22.750 kuna, a nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policajci su podnijeli posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

- Advertisement -

Najnovije objave