Ponedjeljak, 25. listopada 2021.

Prilazio građanima na ulici, lažno se predstavljao kao njihov rođak i od njih posuđivao novac

Oštećeni su posudili različite novčane iznose, a osumnjičeni iako im je on obećao novac vratiti u roku nekoliko dana to nikada nije učinio

Preporučujemo

Zagrebački policajci proveli su kriminalističko istraživanje nad 62-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje sedam kaznenih djela Prijevara, od čega jedno u pokušaju.

Naime, sumnja se da je osumnjičeni, s ciljem da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist, od svibnja 2015. godine do srpnja 2021. u šest navrata na području Medveščaka i Maksimira na ulici prilazio građanima. Tom prilikom, sumnja se, lažno im se predstavljao kao njihov rođak ili raniji radni kolega.

“Nakon što su građani povjerovali u njegovu priču, osumnjičeni im je tada lažno predočavao da ima financijske poteškoće te je od njih zatražio da mu posude novac u svrhu popravka automobila, kupnje robe i slično. Oštećeni su, tada, dovedeni u zabludu osumnjičenom posudili različite novčane iznose, a iako im je on obećao novac vratiti u roku nekoliko dana to nikada nije učinio niti je za to pokazao namjeru”, priopćila je Policijska uprava zagrebačka.

Još je jednom prilikom, sumnja se, i to u svibnju 2021. na ulici prišao građanki i s ciljem da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist lažno joj se predstavio kao njen rođak. Iako mu je oštećena povjerovala, kada je od nje zatražio da mu posudi novac, posumnjala je u istinitost njegove priče te je događaj prijavila policiji.

Kako je izvijestila Policijska uprava zagrebačka, materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 27.300 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je podnijeto nadležnom državnom odvjetništvu.

Najnovije objave