PRILIKA ZA SVE Deset polaznica uspješno je završilo edukaciju pomoćnica u nastavi

Potvrde je primilo deset polaznica koje će se uključiti u rad s učenicima s poteškoćama u razvoju u osnovnim i srednjim školama na području županije

Foto: Koprivničko-križevačka županija

U prostorijama koprivničkog Pučkog otvorenog učilišta u srijedu je zamjenik koprivničko-križevačkog župana Ratimir Ljubić dodijelio potvrde o edukaciji pomoćnicima u nastavi koji su stekli stručna znanja u sklopu projekta Prilika za sve 3.

Potvrde je primilo deset polaznica koje će se uključiti u rad s učenicima s poteškoćama u razvoju u osnovnim i srednjim školama na području županije. Zamjenik Ljubić zahvalio je svim polaznicima što su odabrali put humanosti te naglasio važnost osiguranja adekvatne pomoći osobama u potrebi.

“Ponosni smo što se uključili u ovaj program putem kojeg pružamo stručnu podršku učenicima s teškoćama u razvoju kako bi se ravnopravno uključili u rad i obrazovni sustav u osnovnim i srednjim školama na području naše županije. Dobili ste stručna znanja za posao koji nije lagan s obzirom na to da ćete raditi s djecom koja imaju različite zahtjeve pa će biti potrebne i dodatne edukacije i razgovori sa školskim pedagozima i ravnateljima, no vjerujem kako ćete obavljati posao savjesno i na najvišoj razini. Iskustva nam govore kako roditelji i djeca ostavljaju iste pomoćnike i u narednim godinama, a važan moment su i prijateljstva koja se pri tom sklapaju te ostaju za cijeli život”, kazao je zamjenik Ljubić uputivši čestitke polaznicama na uspješnoj edukaciji.

U ovoj školskoj godini preko projekta Prilika za sve 3 u nastavi će sudjelovati 40 pomoćnika koji će pružati stručnu pomoć za 43 učenika u osnovnim i srednjim školama kojima je osnivač Koprivničko-križevačka županija. Uz Županiju, kao vodećeg partnera četverogodišnjeg projekta vrijednog 10,1 milijuna kuna, sudjeluje i PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije. Ukupni iznos projekta sufinancira se s 95% bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda i državnog proračuna, stoji na internetskim stranicama Koprivničko-križevačke županije.

Ne propustite: