PRILIKA Zaklada HGK ŽK Koprivnica dijeli stipendije učenicima i studentima s područja županije

Pravo na sudjelovanje na natječaju i dodjelu stipendije od 1500 kn mjesečno do završetka školovanja imaju državljani RH redovni studenti druge i viših godina studija s prebivalištem na području Koprivničko-križevačke županije.

Ilustracija // Foto: Mnovine.hr

Stipendiranjem studenata deficitarnih struka i dodjelom stipendija od 1.500 kuna mjesečno do završetka studija, Zaklada HGK ŽK Koprivnica za stipendiranje učenika i studenata već devet godina motivira studente s područja Koprivničko-križevačke županije za uspješno studiranje i razvijanje kompetencija koje traži tržište rada.

Od početka rada Zaklade, putem deset  javnih natječaja izabrano je 44 stipendista, studenata koji studiraju ili su diplomirali na devet različitih fakulteta. Na diplomskim i integriranim studijima diplomiralo ih je 32. Dodijeljeno je i osam stipendija u obliku novčane pomoći za redovno školovanje u trajanju od godinu dana učenicima i studentima izuzetno lošeg socijalno-ekonomskog statusa.

Zaklada HGK ŽK Koprivnica za stipendiranje učenika i studenata osnovana je s ciljem obrazovanja radnika deficitarnih struka i stručnjaka koji će pridonijeti unapređenju gospodarstva i ostalih segmenata društva u Koprivničko-križevačkoj županiji. Na ovaj način, njeni osnivači; Hrvatska gospodarska komora, Podravka Koprivnica, Radnik Križevci, Hartmann Koprivnica te Rasco Kalinovac, žele preuzeti dio društvene odgovornosti za obrazovanje mladih i daljnji gospodarski razvoj Podravine i Prigorja. Aktivnosti Zaklade usmjerene su na pronalaženje talentiranih mladih ljudi i ulaganje u njihovo obrazovanje s jedne strane te promoviranja svrhe i misije Zaklade, među poslovnom zajednicom odnosno potencijalnim donatorima i budućim poslodavcima, s druge strane.

Zaklada HGK ŽK Koprivnica za stipendiranje učenika i studenata objavila je natječaj za dodjelu stipendija izvrsnim pojedincima, studentima s područja Koprivničko-križevačke županije. Objavljen je Natječaj za dodjelu stipendija za pet novih stipendista. Pravo na sudjelovanje na natječaju i dodjelu stipendije od 1500 kn mjesečno do završetka školovanja imaju državljani RH redovni studenti druge i viših godina studija s prebivalištem na području Koprivničko-križevačke županije. Osnovni kriterij za dodjelu stipendija je uspjeh kandidata i godina studija,  socijalno imovinski status te deficitarnost zanimanja u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Na dodatne bodove za deficitarnost zanimanja ovaj put mogu računati studenti strojarstva, elektrotehnike, građevinarstva, matematike, farmacije i medicine.

Natječaj i uvjeti za dodjelu stipendija objavljeni su na web stranici HGK (http://www.hgk.hr/zupanijska-komora-koprivnica/vijesti-iz-rada-zaklade ), a natječaj je otvoren do 10. studenoga 2017. godine.

Ukoliko ste u mogućnosti pozivamo Vas da medijski popratite natječaj Zaklade kako bi informacija što bolje došla do naših studenata, potencijalnih stipendista.

Ne propustite: