Primali mito da omoguće šverc duhana?

Kriminalističko istraživanje potvrdio nam je i glasnogovornik PU Koprivničko-križevačke Dražen Laljek. Neslužbeno doznajemo da su policajci koji su trenutačno predmet policijske obrade uhićeni zbog navoda da su primali mito.

Zgrada koprivničko-križevačke policije // Foto: Teo Vukšan
Zgrada koprivničko-križevačke policije // Foto: Teo Vukšan

Koprivničko-križevačku i Krapinsko-zagorsku policijsku upravo trese afera vezana uz ispostave granične policije. U tijeku je opsežna policijska akcija u sklopu koje je uhićeno više osoba, među kojima i policajac.

Policija akciju provodi u suradnji s USKOK-om. Jutarnji list piše da se policajca iz PU Krapinsko-zagorske tereti da je omogućio krijumčarenje nepunih 20 tona duhana preko graničnog prijelaza Macelj od čega je imao financijsku korist.

Policajca koji je predmet policijske obrade tereti se za počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja. Kolege iz policije tijekom prijepodneva su njega i ostale sudionike prepratili na obavijesne razgovore u policijske uprave gdje čekaju daljnji postupak.

Kriminalističko istraživanje potvrdio nam je i glasnogovornik PU Koprivničko-križevačke Dražen Laljek.

– Uhićeno je više osoba iz nekoliko županija na sjeveru Hrvatske. To je sve što zasad mogu komentirati – rekao nam je Laljek.

Ne propustite: