PRIPREME U PUNOM JEKU Farmaceuti rade sto na sat, u novoj sezoni Prve HNL ne žele biti statisti

Od prvog dana priprema radi se iznimno jakim intenzitetom, o čemu svjedoči i broj prijateljskih utakmica koje su nogometaši Slaven Belupa odigrali, ali i onih koje slijede.

Foto: NK Slaven Belupo

Nogometaši Slavena Belupa započeli su s pripremama za novu sezonu u Prvoj HNL prije gotovo četiri tjedna.

S obzirom na to da je Tomislav Ivković ostao na klupi i dovedeno je nekoliko pojačanja, može se zaključiti kako su ambicije kluba u nadolazećoj sezoni postavljene visoko te da ne planiraju biti samo prolaznici u prvenstvu.

Od prvog dana priprema radi se iznimno jakim intenzitetom, o čemu svjedoči i broj prijateljskih utakmica koje su nogometaši Slaven Belupa odigrali, ali i onih koje slijede.

Startali su uveličanjem proslave rođendana NK Miklinovec, potom gostovali kod NK Mladosti u Prelogu, gdje su upisali uvjerljive pobjede, a  trener je koristio velik broj igrača kako bi vidio u kakvoj su formi i što od njih može očekivati.

Pripreme su nastavljene u slovenskoj Rogli i Zreču, gdje je klub odigrao nekoliko iznimno jakih utakmica protiv respektabilnih protivnika.

Startali su pobjedom protiv rumunjske Astre Giurgiu  1-0, potom su poraženi od ukrajinske Vorskle 2-1 da bi u prekjučerašnjoj utakmici ubilježili pobjedu protiv bugarske Vereye 2-1.

Do kraja priprema koprivnički klub očekuju još tri prijateljske utakmice, protiv mađarskog FC Soroksara te korejskog FC Hanyang University. Protivnik za termin 21. srpnja se traži i biti će objavljen naknadno.

Što se tiče odlazaka i dolazaka, klub su napustili Pero Pejić, Mihael Rebernik, David Arap, Benjamin Tatar, Selim Bouadla, Aleksandar Jovičić, Dinko Trebotić te Josip Brezovec, a najbolji igrač Mirko Ivanovski potpisao je za NK Hajduk Split.

U klub su došli Matej Jelić, Ivan Filipović, Jorge Aparicio, Marko Karamarko, Rodrigue Bongongui, Roei Gordana i Mateus Lima.

Slaven će novu prvenstvenu sezonu otvoriti gostovanjem na Aldo Drosini, kod pulskog prvoligaša Istre.

(Davor Premec)

Ne propustite: