PRIZNANJE I ODGOVORNOST Župan Darko Koren izabran za potpredsjednika Hrvatske zajednice županija

Funkciju predsjednika i u novom dvogodišnjem mandatu ponovo će obnašati župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk.

Foto: HZŽ

Koprivničko-križevački župan Darko Koren (Mreža) izabran je za potpredsjednika Hrvatske zajednice županija, odgovornu funkciju, koja je ujedno i priznanje za dugogodišnje aktivno sudjelovanje i doprinos u radu Zajednice.

Odlučeno je tako na njihovoj izbornoj sjednici Skupštine održanoj u ponedjeljak u Zagrebu.

Funkciju predsjednika i u novom dvogodišnjem mandatu ponovo će obnašati župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk.

Sjednici su uz brojne uzvanike prisustvovali i zamjenici župana Korena, Darko Sobota i Ratimir Ljubić, te predsjednik Vlade Andrej Plenković uz ministra uprave Ivana Malenicu koji su čestitali vodstvu HZŽ-a.

Na sjednici se raspravljalo o reformi javne uprave pri čemu je predsjednik Vlade kazao kako je stvorena sinergiju između Vlade i županija na razini koja do sada nije bila praksa.

„Kroz praksu susreta članova Vlade i župana svakih šest mjeseci dobivamo razrađenu politiku prisutnosti Vlade diljem Hrvatske i vjerujem da smo uspostavili standard od kojeg nećemo odstupati u budućnosti“, rekao je premijer Plenković.

Ministar Malenica je dodao kako je bilo potrebno izmijeniti više od 65 zakona kako bi preko 200 poslova mogle obavljati županijske administracije.

„Decentralizacija je proces koji nikada ne prestaje, a cilj joj je efikasna javna uprava“, istaknuo je ministar Malenica.

Sudionici sastanka zaključno su se složili s predsjednikom Paukom kako je decentralizacija proces koji u svome fokusu uvijek ima građane te kako će se pozitivni učinci reforme za građane osjetiti već u prvoj polovici godine.

Ne propustite: