Priznanje Naj dječje djelo dobili su učenici OŠ Braća Radić

Svojim projektom Vršnjaci pomagači učenici su promovirali brižnost, međusobno uvažavanje, prijateljstvo i suradnju, a s konačnim ciljem sprečavanja nasilja i netolerancije.

Foto: koprivnica.hr

U utorak su u dvorani Domoljub podijeljena priznanja Naj dječjeg djela ”Veliko srce koprivničkog djeteta”. Riječ je o projektu kojem je cilj dodjela nagrada djeci za djela nesebične pomoći i solidarnosti. Ovaj projekt djecu potiče na humanitarno djelovanje, širenje zdravih navika i očuvanje okoliša te unapređenje odnosa među vršnjacima.

Među devet nominacija bilo je sedam iz Osnovne škole Đuro Ester, jedna iz Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski i jedna iz Osnovne škole Braća Radić. Društvo Naša djeca sastavilo je povjerenstvo koje je biralo pobjednika. Odlučeno je da su najviše solidarnosti pokazali učenici Osnovne škole Braća Radić s projektom Vršnjaci pomagači koje čini 18 učenika.Pobjednici su osvojili dvodnevno putovanje u Gardalan u Italiji u travnju iduće godine.

Projektom Vršnjaci pomagači učenici su promovirali brižnost, međusobno uvažavanje, prijateljstvo i suradnju, a s konačnim ciljem sprečavanja nasilja  i netolerancije. Učenici pomagači su se i aktivno uključili u pomoć pri razrješavanju sukoba u razredu, promovirali su uvažavanje različitosti, svojim vršnjacima pomagali u rješavanju njihovih osobnih problema i doprinijeli ohrabrivanju vršnjaka da potraže pomoć odraslih.

– Izrazito sam sretan i ponosan što sam danas ovdje okružen velikom brojem djece kojima je humanost i pomaganje na prvom mjestu. Svi mi ovdje danas svjedočimo plemenitom činu naših osnovnoškolaca i hvala im na tome – rekao je Mišel jakšić, zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika. Jadranka Lakuš napomenula je kako će pobjednički projekt sigurno skrenuti pozornost javnosti na dobra djela najmlađih članova naše zajednice.

Ne propustite: