Srijeda, 1. prosinca 2021.

Prodao joj priču da je bogat i uspješan pa joj je maznuo više od 200.000 kuna

53-godišnjakinju je počeo dovoditi u zabludu, lažno se predstavljajući kao uspješan i bogati poslovni čovjek koji traži ozbiljnu ljubavnu vezu.

Preporučujemo

Zagrebački policajci dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djela ‘Prijevara’ na štetu 53-godišnjakinje.

Naime, sumnja se da je osumnjičeni s unaprijed stvorenom namjerom, u cilju pribavljanja protupravne imovinske koristi, tijekom lipnja putem internetske društvene mreže, koristeći lažni profil, započeo komunikaciju s oštećenom 53-godišnjakinjom.

Tako je 53-godišnjakinju počeo dovoditi u zabludu, lažno se predstavljajući kao uspješan i bogati poslovni čovjek koji traži ozbiljnu ljubavnu vezu.

“Nadalje, s oštećenom je nastavio komunicirati putem drugih aplikacija, poziva i SMS porukama u kojoj komunikaciji ju je nastavio održavati u zabludi te daljnjim lažnim prikazivanjem činjenica naveo da mu povjeruje, kako su mu blokirani bankovni računi i da hitno treba posuditi novac za svoje osobne i poslovne potrebe”, priopćila je Policijska uprava zagrebačka.

Oštećena je lakomisleno povjerovala u njegovu lažnu priču, vjerujući da će joj novac i vratiti te je od 16. lipnja do 29. srpnja u devet navrata posudila novčani iznos od ukupno 203.0000 kuna tako da je u dva navrata uplatila novac na bankovni račun u banci na ime njegovog poznanika.

Također, oštećena je u sedam navrata u kuvertama predala novac taksistu odnosno tom istom njegovom poznaniku, a koji mu je zatim novac i predao.

Kako je izvijestila Policijska uprava zagrebačka, materijalna šteta iznosi oko 203.000 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 45-godišnjak je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava podnijeta je nadležnom državnom odvjetništvu.

Najnovije objave