PROGRAM ZAŽELI Raspisan natječaj za 15 gerontodomaćica koje će se brinuti za 90 starijih sugrađana

Cilj ovog projekta je zapošljavanje žena koje su u nepovoljnom položaju na tržištu rada s naglaskom na žene starije od 50 godina, žene s najviše završenom srednjom stručnom spremom, žene s invaliditetom, žene žrtve trgovanja ljudima, liječene ovisnice i žene žrtve obiteljskog nasilja.

Foto: Grad Đurđevac

Nakon što je Grad Đurđevac prošli tjedan raspisao Javni poziv na koji se mogu prijaviti budući korisnici kojima je u kućanstvu potrebna pomoć gerontodomaćice, raspisan je natječaj za zapošljavanje 15 gerontodomaćica.

Natječaj je objavljen na stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, a možete ga preuzeti i u nastavku teksta.

Grad Đurđevac je uz suradnji s PORA-om još prošle godine prijavio projekt za zapošljavanja 15 žena na javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda pod nazivom Zaželi kojega je raspisalo Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava. Ukupna vrijednost projekta iznosi 2,3 mil. kuna, a projekt u cijelosti financira Ministarstvo.

Program ZAŽELI namijenjen je pružanju pomoći starijim i nemoćnim osobama te osobama s invaliditetom koji će uz pomoć gerontodomaćica moći obavljati svoje svakodnevne aktivnosti.

Djelatnice će biti zadužene organiziranje prehrane, obavljanje kućnih poslova i uređenje okućnice, za pružanje psihosocijalne podrške te posredovanje u ostvarivanju različitih prava.

Gerontodomaćice će se kroz dvije godine brinuti i pomagati čak 90 đurđevačkih starijih i nemoćnih sugrađana.

Cilj ovog projekta je zapošljavanje žena koje su u nepovoljnom položaju na tržištu rada s naglaskom na žene starije od 50 godina, žene s najviše završenom srednjom stručnom spremom, žene s invaliditetom, žene žrtve trgovanja ljudima, liječene ovisnice i žene žrtve obiteljskog nasilja.

Izvor: Grad Đurđevac

Ne propustite: