PROJEKT EDWARD Policijska uprava koprivničko-križevačka predstavila stanje na cestama, akciju i projekt

Prikaz stanja sigurnosti na području Policijske uprave zabilježenog u kolovozu novinarima je predočila policijska službenica za odnose s javnošću Dijana Žagar.

Foto: PU koprivničko-križevačka

Policijska uprava koprivničko-križevačka danas, u ponedjeljak, održala je redovnu mjesečnu konferenciju za novinare.

Prikaz stanja sigurnosti na području Policijske uprave zabilježenog u kolovozu novinarima je predočila policijska službenica za odnose s javnošću Dijana Žagar, kroz iznesene pokazatelje stanja kriminaliteta, sigurnosti cestovnog prometa, javnog reda i mira, zaštite od požara i nadzora državne granice. Dat je osvrt i na pokazatelje stanja sigurnosti u osam mjeseci ove godine.

Voditeljica Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa Mirela Škvorc predstavila je akciju “Poštujte naše znakove”, koju policija tradicionalno provodi uoči početka školske godine, s ciljem povećanja sigurnosti djece u prometu. Uputila je savjete djeci, roditeljima i svim sudionicima u prometu i upoznala sa stanjem sigurnosti djece u cestovnom prometu.

Također, Voditeljica predočila je projekt EDWARD – Europski dan bez poginulih u prometu, koji se provodi četvrtu godinu, a tijekom rujna provodit će se niz aktivnosti sve do završnog dana projekta, 26. rujna. Upoznala je medije s internetskom stranicom projekta i pozvala javnost na podršku projektu.

Ne propustite: