PROJEKT VRIJEDAN VIŠE OD 7 MILIJUNA KUNA Radovi na obnovi bivše zgrade MUP-a u Đurđevcu su u punom jeku

"Ovo je još jedan projekt koji dokazuje da se u Đurđevcu ozbiljno radi i planira. Za sada nas vremenske prilike dobro služe te vjerujem da ćemo i ovaj projekt završiti u roku", rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Foto: Grad Đurđevac

Radovi na energetskoj obnovi bivše zgrade MUP-a u Đurđevcu počeli su još u listopadu prošle godine, a izvode se u skladu s planiranom dinamikom projekta.

Nakon što su srušeni unutarnji pregradni zidovi i postavljena nova stolarija, krenulo je i postavljanje instalacija nakon čije će postave početi i radovi na unutrašnjem uređenju zgrade.

Radove su obišli gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči, direktor Bistre d.o.o. Krešimir Habijanec, projektantica Marijana Zlatec te pročelnik Upravnog odjela za prostorno planiranje, uređenje i komunalne djelatnosti Grada Đurđevca Dejan Đud.

Bivša zgrada policije nalazi se u samom centru grada, a bila je neučinkovita zbog brojnih staklenih površina i zastarjelog sustava grijanja. Projektom će se zamijeniti krovište, izraditi toplinska vanjska ovojnica zgrade, ugradit će se nova stolarija, modernizirat će se sustav rasvjete, te će se postaviti novi centralni sustav grijanja čime se očekuje da će se smanjiti potrošnja toplinske energije preko 65% te će se ujedno povećati kvaliteta i standard korištenja zgrade.

“Ovo je još jedan projekt koji dokazuje da se u Đurđevcu ozbiljno radi i planira. Za sada nas vremenske prilike dobro služe te vjerujem da ćemo i ovaj projekt završiti u roku”, rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Podsjetimo, 2018. godine policija je preseljena u zgradu Javne vatrogasne postrojbe, dok su službe za izdavanje osobnih dokumenata prošle godine preseljene u zgradu Gradske uprave. Nakon što završi obnova bivše zgrade MUP-a, plan je da u njoj budu smještene sve gradske službe i ostale službe za rad s građanima, kako bi građani sve administrativne poslove mogle obaviti na jednom mjestu u gradu.

“Sadašnji uvjeti gdje djelatnici Grada rade su ispod svake razine, vjerujem da će u tim novim prostorima nastaviti s misijom da naš grad pretvorimo u moderan europski gradić. Ova zgrada bit će napravljena u stilu nove zgrade inkubatora, te prati naš plan uređenja grada i vizure zacrtane u našoj Prostorno planskoj studiji”, pojasnio je gradonačelnik.

Vrijednost projekta iznosi oko 7,4 milijuna kuna, a Grad Đurđevac je uspješno osigurao sufinanciranje ovog projekta s 3,8 milijuna kuna EU sredstava, dok je preostali iznos osiguran u proračunu, stoji na internetskim stranicama Grada Đurđevca.

Ne propustite: