Projekt za revitalizaciju gradskog parka radi domaća tvrtka

Trtka FORMA-BIRO iz Koprivnice ima ovlaštenje za obavljanje poslova na zaštiti i očuvanju kulturnih dobara pa će stoga izraditi kompletnu projektnu dokumentaciju za revitalizaciju gradskog parka te uređenje igrališta OŠ Antun Nemčić Gostovinski.

Koprivnički gradski park // Foto: koprivnica.hr

Započele su prve aktivnosti vezane uz rekonstrukciju samog središta grada. Kao što je i planirano, početkom siječnja održani su prvi sastanci i dogovori vezano uz revitalizaciju Gradskog parka.

Ugovor za izradu kompletne projektne dokumentacije revitalizacije gradskog parka u infrastrukturnom i hortikultunom smislu te uređenje školskog igrališta OŠ Antun Nemčić Gostovinski sklopljen je s tvrtkom FORMA-BIRO iz Koprivnice koja ima ovlaštenje za obavljanje poslova na zaštiti i očuvanju kulturnih dobara. Svoj koncept idejnog rješenja arhitekti  Zdravko Sarapa i Saša Sarapa prezentirali su Mišelu Jakšiću, zamjeniku koji obnaša dužnost gradonačelnika.

– Zahvat sadrži nekoliko različitih cjelina, a to su revitalizacija parka, uređenje dječjeg igrališta, formiranje zelenog trga ispred budućeg multimedijskog centra, uređenje kontaktne zone s ljetnom pozornicom, a u zimi klizalištem te obnova školskog igrališta sa sportskim terenima – objasnio je planove Jakšić.

U realizaciju projekta uključeni su i GKP Komunalac, konzervator, predstavnici OŠ Antun Nemčić Gostovinski te gradske stručne službe. Park će revitalizacijom postati mjesto za igru, druženje, zabavu i rekreaciju.

Ne propustite: