PROJEKT “ZNAM ODAKLE SAM” Četvero koprivničkih Nemčića putuje u Grčku

Učenici će vidjeti grčku kulturu iz prve ruke u suživotu s grčkim obiteljima, kod kojih će biti smješteni tjedan dana, a s njima su već kontaktirali e-poštom.

Foto: OŠ Antun Nemčić Gostovinski

Četvero učenika Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski iz Koprivnice u sklopu projekta “Znam odakle sam” putuje u Grčku. U nedjelju ujutro kreću na svoju prvu mobilnost u partnersku školu u Grčkoj.

Ovo neće biti prva mobilnost u sklopu projekta jer je OŠ Antun Nemčić Gostovinski već ugostila svih pet partnera u koprivničkoj školi u prosincu 2018., ali to je prva mobilnost na koju putuju i koprivnički učenici.

Učenici su odabrani školskim natječajem i predstavljat će svoju obitelj, školu, grad i zemlju. Oni koji idu na putovanje su Marko Franjo, učenik 6. razreda, Sara Salajpal i Eva Šimunić, učenice 7. razreda, i Barbara Džendžo, učenica 8. razreda. U tome da budu odlični predstavnici pomoći će im učiteljice koje s njima putuju u pratnji, Željka Hanžek i Đurđica Pošta.

S projektnim partnerima iz Grčke, Španjolske, Mađarske, Italije te s glavnom koordinatoricom projekta iz Poljske, Magdalenom Kotowskom susrest će se u mjestu Spili na Kreti.

Učenici će vidjeti grčku kulturu iz prve ruke u suživotu s grčkim obiteljima, kod kojih će biti smješteni tjedan dana, a s njima su već kontaktirali e-poštom.

Svi partneri će predstaviti svoje običaje kako dočekuju proljeće i kakvi su njihovi korizmeni običaji već prvoga radnog dana Tjedna mobilnosti u Grčkoj. U ostatku tjedna očekuju ih brojne aktivnosti kao što su upoznavanje grčkog obrazovnog sustava, posjet Heraklionu, Knosu, Rethymnu, akvariju, samostanima.

Također će se održavati radionice povezane s grčkom tradicijom, a na kraju tjedna bit će i svečani ručak s gradonačelnikom.

Ovo je izvrsna prilika za učenike da se u stvarnom životu služe stranim jezicima.

Ne propustite: