PROMETNA NESREĆA Vozačica Peugeota oduzela prednost vozaču Škode i izazvala sudar, oboje su prebačeni u bolnicu

Vozačica Peugeota prekršajno će se sankcionirati sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Ilustracija // Foto: Međimurske novine

Poznate su okolnosti prometne nesreće koja se dogodila u nedjelju u 18.20 sati u Čakovcu na raskrižju Zagrebačke ulice i ulica Elizabete i Geze Legenstein te Elemera Vajde.

Vozačica (32) Peugeota 307, čakovečkih registarskih oznaka, krećući se Ulicom Elizabete i Geze Legenstein, a dolaskom do raskrižja sa Zagrebačkom ulicom, koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, vozilom je ušla u raskrižje zadržavajući smjer kretanja prema Ulici Elemera Vajde.

Pritom je oduzela prednost prolaska Škodi Octaviji, čakovečkih registarskih oznaka, kojom je Zagrebačkom ulicom upravljao 53-godišnji vozač.

Uslijed siline udara, Škoda je odbačena izvan kolnika gdje je prednjim dijelom udarila u prometni znak obilježenog pješačkog prijelaza.

Ozlijeđeni vozači vozilom hitne medicinske pomoći prevezeni su u čakovečku bolnicu gdje je utvrđeno da su u nesreći lakše ozlijeđeni.

Zbog obavljanja očevida, promet je tim raskrižjem od 18.38 do 19.23 sati bio zatvoren za sav promet te se odvijao okolnim ulicama.

Vozačica Peugeota prekršajno će se sankcionirati sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Ne propustite: