PROMETNI KAOS Evo kako Grad Koprivnica misli riješiti gorući problem parkiranja u Generalićevoj ulici

Generalićeva ulica postala je "slučaj" nakon što su stanari Martinovke ostali bez svojih parkirališnih mjesta s druge strane zgrade, a počele su se i graditi nove zgrade. Usto, osim poslovnih prostora i kafića u Martinovki, u toj se ulici nalazi i dječji vrtić.

Generalićeva ulica u Koprivnici // Foto: Zvonimir Markač

“U stisci smo s vremenom i prostorom. Nametnut nam je ili si sami namećemo taj ponekad nedostižni životni ritam. Zbog toga dolazi i do sve većeg broja neželjenih situacija, a ovog puta fokusirani smo na prometno ponašanje. Odlučili smo našim građanima, vozačima i vozačicama, korisnicima ulice Ivana Generalića, izaći preventivno u susret”, započeli su priopćenje iz koprivničke gradske uprave.

Naime, dodaju, zbog učestalih zastoja u normalnom prometovanju, odnosno konstantnog nepropisnog parkiranja i zadržavanja na za to nepredviđenim i nedozvoljenim mjestima, Grad Koprivnica će u suradnji s Postajom prometne policije Koprivnica od ponedjeljka, 18. veljače, provoditi preventivnu akciju upućivanja/upozoravanja vozača. Ovom akcijom vozače se ne želi kažnjavati, već upozoriti na eventualno kršenje prometnih propisa kako bi se u budućnosti izbjegavale neugodne situacije oko naplaćivanja kazni.

“Nije nam cilj kažnjavanje, već prevencija, kako u budućnosti naše vozačice i vozači ne bi imali nepotrebne neugodnosti i troškove oko plaćanja kazni. Nadam se da će ova akcija donijeti dobre rezultate te se zahvaljujem Postaji prometne policije Koprivnica na suradnji”, poručio je koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić.

Podsjetimo, Generalićeva ulica postala je “slučaj” nakon što su stanari Martinovke ostali bez svojih parkirališnih mjesta s druge strane zgrade, a počele su se i graditi nove zgrade. Usto, osim poslovnih prostora i kafića u Martinovki, u toj se ulici nalazi i dječji vrtić.

Generalićeva ulica u Koprivnici // Foto: Zvonimir Markač
Ne propustite: