PROMIJENILA DRŽAVLJANSTVO Dugogodišnja golmanica Podravke Hrvatsku zamijenila Crnom Gorom

Jednostavno, ne znam voli li me netko ili ne. I hoće li me osuditi zbog ovoga. Znam zbog čega sam izabrala Crnu Goru - kazala je Marta Batinović, bivša Žderić.

Marta Batinović // Foto: Facebook Marta Mate

Rukometna vratarka Marta Batinović, bivša Žderić, promijenila je državljanstvo. Hrvatsko je zamijenila crnogorskim.

Čini se da je pet godina koliko je odradila u podgoričkoj Budućnosti utjecalo na izbor 29-godišnjakinje iz Ploča. Nakon što je postala majka vratila se rukometu u dresu rumunjske Valceae, a sad želi i – Olimpijske igre, pišu Sportske novosti.

“Jednostavno, ne znam voli li me netko ili ne. I hoće li me osuditi zbog ovoga. Znam zbog čega sam izabrala Crnu Goru. Dobila sam veliku priliku i prihvatila sam je. Poznajem dosta djevojaka koje su promijenile državljanstvo. Ovo je možda ‘boom’ jer sam ja iz Hrvatske, ali ne za mene i moju obitelj. Nikad nismo bili takvi”, rekla je ona za Pobjedu.

Marta je afirmaciju stekla igrajući za koprivničku Podravku od 2006. do 2013. godine.

“Želim braniti najbolje što mogu, a ne da razmišljam jesam li došla iz Hrvatske, Srbije ili Afganistana. Želim pobjeđivati i želim na Olimpijske igre”, zaključila je ona.

U jednom je trenutku puklo i više se nije odazivala na pozive iz hrvatske reprezentacije u kojoj je za London prije sedam godina bila prekobrojna.

“Dogodio se jedan veliki nesporazum. Bila sam usred najtežeg razdoblja u životu, umrla mi je mama i nisam se osjećala dobro, a trebala sam igrati za Hrvatsku. Otkazala sam jer sam htjela samo biti kod kuće. Za mjesec dana opet je bilo reprezentativno okupljanje, ali sam dobila temperaturu. Valjda se organizam iscrpio nakon majčine smrti. Išla sam i pod temperaturom, a da skratim priču, nisu mi vjerovali! I onda sam rekla da mi ne trebaju ljudi koji mi u tom delikatnom trenutku nisu vjerovali”, govorila je ranije.

Bila je najbolja hrvatska rukometašica 2015. godine, sad će nositi drugi dres reprezentacije…

 

 

Ne propustite: