PROMJENA NA ČELU Đurđica Slamek nova je predsjednica međimurskog HSS-a

"Moj prvi korak bit će osnažiti stranku i članstvo, obnoviti ogranke u općinama i gradovima i vratiti politiku načelima njenog osnivača Stjepana Radića."

Đurđica Slamek // Foto: mnovine.hr
Đurđica Slamek // Foto: mnovine.hr

Đurđica Slamek osvojila je 28 glasova, a Franjo Lehkec 14 na današnjoj izbornoj Skupštini HSS-a Međimurske županije. Samim time, na čelo međimurskog HSS stala je načelnica Općine Sveta Marija.

Nakon pet godina pod vodstvom Zorana Vidovića, međimurski HSS dobio je predsjednicu, Đurđicu Slamek, načelnicu Općine Sveta Marija. Naime, kako je već poznato, dosadašnji predsjednik Vidović nije se kandidirao budući da se odlučio za karijeru u čakovečkoj organizaciju pa su kandidati za tu funkciju bili Franjo Lehkec, načelnik Općine Strahoninec te Đurđica Slamek.

Nažalost, zbog zdravstvenih problema, Franjo Lehkec nije ni nazočio izborima.

– Moj prvi korak bit će osnažiti stranku i članstvo, obnoviti ogranke u općinama i gradovima i vratiti politiku načelima njenog osnivača Stjepana Radića – bile su prve riječi nove predsjednice Đurđice Slamek.

Uz novu predsjednicu, stranka je birala i ostala tijela. Pa su tako za potpredsjednike izabrani Zoran Vidović, Miljenko Horvat, Mario Tomašek te Zdravko Kvakan, dok je tajnik Anđelko Kovačić. (Izvor: Međimurske novine)

Ne propustite: