Petak, 3. veljače 2023.

Pronađeni mladići koji su čak 19 puta provaljivali u radne strojeve i krali gorivo

Materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi oko 100.000 kuna

Preporučujemo

Zagrebački policajci dovršili su kriminalističko istraživanje nad 28 i 19-godišnjakom zbog sumnje da su počinili 19 kaznenih djela teške krađe na štetu četiri trgovačka društava.

Terete se da su između 11. veljače i 11. listopada na području Dugog Sela, s ciljem da pribave tuđu pokretnu stvar i protupravno ju prisvoje, u 18 navrata zajedno dolazili do mjesta na kojima su bili parkirani građevinski strojevi ili teretna vozila.

Neovisno o činjenici da li se radilo o gradilištima, ograđenim parkirnim prostorima trgovačkih društava ili dvorištima obiteljskih kuća zajedno bi prilazili teretnim vozilima ili građevinskim strojevima, a potom prikladnim alatom provalili u spremnike za gorivo te zatim iz njih izvukli pogonsko gorivo.

Nakon krađe goriva, terete se, zajedno su se dali u bijeg.

Od četiriju oštećenih trgovačkih društava takvo kazneno djelo na štetu njih dvaju ponovili su dva puta, dok su jedno od društava oštetili čak 14 puta. Naime, isto to društvo osim krađom goriva, sumnja se, oštetili su tako da su i ovaj puta, između 25. i 28. veljače, zajedno došli do građevinskog kontejnera, a zatim zavlačenjem prikladnog predmeta provalili ulazna vrata u kontejner. Nakon ulaska u prostor, sumnja se, otuđili su rasvjetnu instalaciju te se dali u bijeg.

Materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi oko 100.000 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, protiv osumnjičenih je podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti