Nedjelja, 29. siječnja 2023.

Pronađeno mrtvo tijelo muškarca: ubijen u skladištu, osumnjičena trojica muškaraca

Unatrag nekoliko mjeseci, provedeno je intenzivno traganje za tijelom spomenutog, koje je i pronađeno dana 13. studenog 2020.

Preporučujemo

Policajci Policijske postaje Varaždin zaprimili su 13. srpnja 2018. nestanak hrvatskog državljanina D.P. (46).

Odmah po zaprimljenoj dojavi, policajci su započeli s potragom za nestalim, a nakon toga, zbog sumnje da je isti žrtva kaznenog djela, započeli i kriminalističko istraživanje.

Tijekom proteklog razdoblja od dana prijave nestanka, policajci Policijske uprave varaždinske su u koordinaciji s Upravom kriminalističke policije Ravnateljstva policije te Županijskim državnim odvjetništvom u Varaždinu, proveli cjelokupno kriminalističko istraživanje koje se sastojalo od više policijskih izvida i dokaznih radnji i razmjenu informacija s drugim tijelima unutar i izvan države, sukladno Zakonu o kaznenom postupku.

Navedene su mjere i radnje rezultirale potvrđivanjem sumnje kako je D.P. žrtva kaznenog djela.

Unatrag nekoliko mjeseci, provedeno je intenzivno traganje za tijelom spomenutog, koje je i pronađeno dana 13. studenog 2020. te po pronalasku ekshumirano i prevezeno na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu, s ciljem utvrđivanja uzroka smrti i identifikacije.

Provedenom obdukcijom te vještačenjem Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić Zagreb, potvrđen je identitet pronađenog leša s identitetom nestalog D.P.

– Kriminalističkim je istraživanjem utvrđeno kako je isti ubijen vatrenim oružjem dana 10. srpnja 2018. u jednom skladišnom prostoru u Varaždinu, nakon čega je tijelo ubijenog zakopano u Leštakovcu, kako bi time prikrili tragove kaznenog djela – izvijestila je PU varaždinska.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, Policijska uprava varaždinske podnosi kaznenu prijavu Županijskom državnom odvjetništvu u Varaždinu protiv tri osobe: 52-godišnjeg hrvatskog državljanina te dvojice državljana Srbije starosti 39 i 27 godina, zbog sumnje da su počinili kazneno djelo Ubojstva.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti