Nedjelja, 26. lipnja 2022.

Prošao kroz crveno na semaforima, izazvao sudar i pobjegao pješice

Utvrđeno je da je nesavjesni vozač upravljao automobilom za vrijeme zabrane upravljanja motornim vozilima i pod utjecajem alkohola od 0,78 promila

Preporučujemo

Poznati su detalji prometne nesreće koja se u srijedu dogodila nešto prije 12 sati u Čakovcu, na raskrižju Zrinsko-frankopanske i Ulice Globetka.

Naime, 44-godišnji vozač Peugeota 307, čakovečkih registarskih oznaka, upravljao je automobilom za vrijeme zabrane upravljanja motornim vozilima i pod utjecajem alkohola od 0,78 promila.

Usprkos crvenom svjetlu na semaforu, ušao je vozilom u raskrižje te je došlo do sudara s VW Caddyem, varaždinskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 23-godišnji vozač.

U trenutku nesreće vozač Caddya za svoj smjer kretanja imao je upaljeno zeleno svjetlo.

Nakon prometne nesreće, vozač Peugeota pješice je napustio mjesto događaja prometne nesreće. Niti je o nesreći obavijestio policiju niti je sačekao dolazak policajaca koji obavljaju očevid.

Obilaskom Čakovca policajci su pronašli odbjeglog vozača i priveli ga u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje.

U prometnoj nesreći oba vozača lakše su ozlijeđena te im je pružena liječnička pomoć u Županijskoj bolnici u Čakovcu.

Uz kaznenu prijavu zbog kaznenog djela neizvršavanja sudske odluke, 44-godišnjak s područja općine Belica tijekom četvrtka je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

Ujedno, zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama prekršajno će se sankcionirati, izvijestila je međimurska policija.

- Advertisement -

Najnovije objave