PROSVJED PROTIV VISOKIH CIJENA GORIVA Policija će sankcionirati vozače koji će danas blokirati promet

Za danas, 20. lipnja, od 15.30 do 16.30 sati najavljena je nova blokada prometa u cijeloj zemlji.

Prosvjed u Koprivnici // Foto: Čitatelj

Prošli put u Koprivničko-križevačkoj županiji, ali i u drugim dijelovima Hrvatske, policija nije postupala prema sudionicima blokade prometa inicijative “Stop rastu cijena goriva”, ali danas očito namjeravaju.

U petak, 15. lipnja, zbog ovoga nije izdana niti jedna kazna, doznaje se iz PU međimurske i PU koprivničko-križevačke. Prosvjed je tada trajao nekih 10-ak minuta.

Za danas, 20. lipnja, od 15.30 do 16.30 sati najavljena je nova blokada prometa u cijeloj zemlji pod vodstvom iste inicijative.

– PU međimurska poziva sve sudionike prometa na poštivanje prometnih propisa i na nesmetano odvijanje prometa. Policija će danas u vrijeme kada je najavljen prosvjed pratiti stanje na terenu te postupati prema prekršiteljima koji će inicirati zaustavljanje vozila i time ugroziti sudionike u prometu ili predstavljati smetnju za normalno odvijanje prometa – objašnjeno je Međimurskim novinama iz glasnogovorništva PU međimurske.

Istu poruku dobili smo i iz koprivničko-križevačke policije.

Nisu se samo izjasnili hoće li sankcionirati sudionike na licu mjesta ili naknadno na temelju podataka koje će prikupiti na terenu.

Ne propustite: