PRVA HMNL ZA JUNIORE Pobjede Jesenja i Fotexa u derbiju prvenstva

Derbi kola, a vjerojatno i prvenstva, igran je u Zagrebu u dvorani na Velesajmu gdje su se sučelili favoriti za naslov prvaka, domaća Zagreb Gimka i MNK Fotex.

Juniori Fotexa // Foto: MNK Fotex Junajted

U drugom kolu Prve hrvatske malonogometne lige za juniore ekipa Novog Marofa bila je slobodna u ligi od 13 momčadi.

Ostale dvije ekipe sa sjevera Jesenje i Fotex Junajted bile su uspješne u ovom kolu.

Domaća ekipa MNK Jesenje u dvorani u Krapini ugostila je zagrebački Alumnus futsalFER.

Poveli su domaćini u 10. minuti golom Bunića i tim rezultatom se otišlo na odmor. Svoj drugi gol Bunić postiže u 30. minuti i tu je kraj nadama gostiju. Pobjedu od 3:0 samo je potvrdio Sitar u 34. minuti za prve bodove Jesenja.

Derbi kola, a vjerojatno i prvenstva, igran je u Zagrebu u dvorani na Velesajmu gdje su se sučelili favoriti za naslov prvaka, domaća Zagreb Gimka i MNK Fotex.

U odličnoj utakmici sličnih protivnika prvi su poveli gosti golom Jurice Antonovića u 6. minuti. Domaćin poravnava iz kaznenog udarca u 13. minuti, a tako završava i prvi dio.

U drugom poluvremenu izjednačena igra, a Fotex ponovo dolazi u vodstvo prvo golom Nevena Hlišća u 21. minuti.

U 30. minuti gosti povisuju vodstvo na 1:3 golom Manuela Jurića i tu se činilo da je utakmica riješena. Međutim kvalitetni domaćini vraćaju se u igru s dva gola u 31. i 34. minuti i rezultat je poravnat 3:3.

Ipak, uz dobre obrane vratara Karla Kocipera na kraju se vesele igrači Fotexa, a pobjedu im donosi drugi odlučujući gol Jurice Antonovića u 34. minuti za konačnih 3:4.

Ovu utakmicu obilježilo je i taktičko nadmudrivanje dvojice trenera Krasnićija i Morine u kojoj je kao pobjednik izašao gostujući Samir Krasnići.

Nakon drugog kola Fotex je s maksimalnih 6 bodova na prvom mjestu.

U sljedećem kolu u lokalnom derbiju Fotex Junajted dočekuje Jesenje, a Novi Marof je domaćin sisačkoj Sisciji.

Ne propustite: