PRVA POMOĆ Članovi Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije sudjelovali na korisnoj edukaciji

Na edukaciji je sudjelovalo 24 voditelja podmlatka i mladih iz županijskih osnovnih i srednjih škola, koji će pripremati ekipe za natjecanje.

Izvor fotografije: GDCK KC

Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije organiziralo je edukaciju Prve pomoći za voditelje podmlatka i mladih s područja Koprivničko-križevačke županije kao pripremu za natjecanja iz Prve pomoći koja će se održati u ožujku.

Ujedno je za devet osoba održan tečaj za realistični prikaz ozljeda, a šminkeri i manekeni bili su za vježbu prve pomoći voditeljima. Edukacija je održana proteklog vikenda u Krapinskim toplicama.

Na edukaciji je sudjelovalo 24 voditelja podmlatka i mladih iz županijskih osnovnih i srednjih škola, koji će pripremati ekipe za natjecanje.

Svi polaznici edukacije primili su potvrde o završenoj edukaciji prema Pravilniku o edukacijama Hrvatskog Crvenog križa.

Edukaciju iz prve pomoći održali su dr. Dražen Curman i dr. Ana Evačić, koji su licencirani predavači prve pomoći u Gradskom društvu Crvenog križa Koprivnica. Tečaj realističnog prikaza ozljeda održale su Božica Gašpar, djelatnica Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica i volonterka Vesna Sertić koje i inače pripremaju realistični prikaz ozljeda na natjecanjima.

Gradska natjecanja održat će se 7. ožujka, međužupanijsko 4. travnja, a državno natjecanje u Zagrebu 9. svibnja.

Izvor i foto: GDCK KC

Ne propustite: