PUNE RUKE POSLA ZA POLICIJU Čak tri nesreće u Koprivnici i Đurđevcu, nepažnja i alkohol opet su bili kobni

Protiv svih vozača ide prekršajni postupak.

Ilustracija // Foto: Zvonimir Markač

Na području Policijske uprave u četvrtak su zabilježene tri prometne nesreće s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom.

Oko 9.25 sati u Koprivnici, u Ulici Ivana Česmičkoga, 78-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom Kia koprivničke registarske oznake krećući se vožnjom unatrag s obilježenog parkirnog mjesta kojom prilikom je stražnjom stranom vozila udario u osobni automobil Toyota kojim je upravljala 65-godišnja vozačica. Nakon što je prouzročio prometnu nesreću, 78-godišnji vozač je napustio mjesto događaja te je naknadno pronađen i protiv njega će biti pokrenut prekršajni postupak.

Nadalje, oko 18.45 sati u Đurđevcu, u Ulici Matije Gupca, 63-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom Citroen koprivničke registarske oznake. Dolaskom do raskrižja s Ulicom Miroslava Krleže oduzeo je prednost prolaska osobnom automobilu Honda koprivničke registarske oznake kojim je upravljala 43-godišnja vozačica. Tom prilikom došlo je do udara prednjeg dijela Citroena u bočni dio Honde. Vozač koji je prouzročio prometnu nesreću bio je pod utjecajem alkohola od 1,1 promil i protiv njega će biti pokrenut prekršajni postupak.

Oko 22 sata, pak, u Koprivnici, na raskrižju Varaždinske ceste i Zagrebačke ulice, 41-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom Renault koprivničke registarske oznake.

Uslijed neprilagođene brzine udario je u stražnji dio osobnog automobila Mazda koprivničke registarske oznake kojim je upravljao 65-godišnji vozač, a koji je bio zaustavljen radi upaljenog crvenog svjetla na semaforu. Vozač koji je prouzročio prometnu nesreću bio je pod utjecajem alkohola od 2,14 promila te je uhićen i protiv njega također ide prekršajni postupak.

Ne propustite: