RADI SE, RADI U OPĆINI DRNJE Četiri žene dobile posao gerontodomaćice, dvije godine imaju sigurnu plaću

Iako nije velika plaća od 3000 kuna, zasigurno će im dobro doći. Puno više od tog novca donijet će im školovanje i položeni tečaj za gerontodomaćicu za bilo kakvo buduće zapošljavanje koje im je ovim putem isto besplatno osigurano - istaknuo je načelnik Općine Drnje Petar Dombaj.

Nove gerontodomaćice u Općini drnje i načelnik Petar Dombaj // Foto: Petar Dombaj

Četiri žene s područja Općine Drnja završile su školovanje za gerontodomaćice i dobile posao u trajanju od dvije godine. Brinut će o 25 korisnika.

Cijeli projekt pokriven je sredstvima iz Europskog socijalnog fonda.

Dakle, plaće žena, troškovi radne odjeće i obuće, sredstva za čišćenje domaćinstava, bicikli za gerontodomaćice i plaća koordinatora projekta.

– Zadovoljni smo što smo osigurali brigu za potrebite mještane na period od dvije godine jer smatramo da je danas taj socijalni aspekt izrazito bitan. Isto tako, sretni smo što smo u sklopu ovog projekta zaposlili četiri žene. Iako nije velika plaća od 3000 kuna, zasigurno će im dobro doći. Puno više od tog novca donijet će im školovanje i položeni tečaj za gerontodomaćicu za bilo kakvo buduće zapošljavanje koje im je ovim putem isto besplatno osigurano – istaknuo je načelnik Općine Drnje Petar Dombaj.

Naglasio je kako je ovo tek početak.

– Nastavljamo u istom smjeru. Želimo i nadalje pomagati ljudima u potrebi, podizati standard u svakom aspektu, ostvariti što bolje sadržaje za mještane i neprestano poboljšavati život u Općini Drnje – zaključio je Dombaj.

Ne propustite: