RADOVI U TIJEKU Obnavlja se župa sv. Jurja u Đurđevcu

Ulaganjem će se osigurati pristupačnost crkvi i za teže pokretne osobe budući da će pod biti ravan, dok će se ugradnjom podnog grijanja učiniti boravak u crkvi ugodnijim za vjernike

Foto: Grad Đurđevac

Župa sv. Jurja u suradnji s Gradom Đurđevcom prijavila je projekt rekonstrukcije podova te uvođenje podnog grijanja u Crkvi sv. Jurja. Sredstva su uspješno osigurana sredstva preko Javnog poziva na prijavu na Program za ulaganja u zajednicu za 2019. godinu kojeg je raspisalo Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

U petak je župnik Marko Rac u prostoru Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU potpisao ugovor o dodijeli financijskih sredstava za projekt.

Prvi radovi u crkvi već su u tijeku, a obišli su ih župnik Marko Rac, gradonačelnik Hrvoje Janči i pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje, planiranje i komunalne djelatnosti Dejan Đud.

“Projektom će se sanirati pod u crkvi te postaviti novi sustav podnog grijanja budući da je pod u crkvi bio neravan te općenito u vrlo lošem stanju kao i grijanje koje nije bilo prilagođeno prostoru crkve. Pod crkve je oko 50 godina bio pokriven starim tepihom te je zasigurno zaslužio obnovu. Ovo je samo nastavak našeg ulaganja u uređenje i obnovu vjerskih objekata na području grada”, rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Ulaganjem će se osigurati pristupačnost crkvi i za teže pokretne osobe budući da će pod biti ravan, dok će se ugradnjom podnog grijanja učiniti boravak u crkvi ugodnijim za vjernike.

Svi radovi na rekonstrukciji i postavi novog poda završit će se najkasnije do kraja siječnja 2020. godine, a do kraja radova mise će se održavati u velikoj dvorani u sklopu Župnog dvora, stoji na internetskim stranicama Grada Đurđevca.Foto:

Ne propustite: