Raj za ljubitelje dobrog štiva: Otvoren je 39. Interliber

Oko 300 izlagača iz 13 zemalja predstavit će svoja književna izdanja svih vrsta i za svačiji ukus. U pripremi je stotinjak različitih pratećih događanja koja se osim u paviljonu 6 ove godine održavaju i na galeriji paviljona 5.

Ilustracija

Danas, 8. studenoga, Zagrebački velesajam otvara vrata 39. Interlibera, međunarodnog sajma knjiga i učila. Oko 300 izlagača iz 13 zemalja predstavit će svoja književna izdanja svih vrsta i za svačiji ukus. U pripremi je stotinjak različitih pratećih događanja koja se osim u paviljonu 6 ove godine održavaju i na galeriji paviljona 5. Istaknut ćemo Znanstveni kvart kao program popularizacije znanosti s atraktivnim i interaktivnim sadržajima za sve uzraste.

Do 13. studenog ljubitelje knjige čeka pregršt novih naslova, predstavljanja knjiga, dolaze hrvatske i inozeme književne zvijezde, za fanove su tu neposredni razgovori s autorima uz potpisivanje knjiga, susreti nakladnika, knjižara i knjižničara, književne radionice, okrugli stolovi, a sve to samo je dio bogatog programa koji će se odvijati u intenzivnom ritmu na pozornici te na izložbenim prostorima izlagača.

Svi najznačajniji domaći nakladnici predstaviti će na Zagrebačkom velesajmu izuzetno bogat program novih izdanja s najrazličitijih područja, dokazujući da hrvatsko nakladništvo zna i pronalazi put do ljubitelja knjige.

Na ovogodišnjem Interliberu predstaviti će se poslovni svijet izdavačkog i edukativnog stvaralaštva s najvećom ponudom knjiga i učila na jednom mjestu.

Pripremljene su i dvije nacionalne izložbe: Narodne Republike Kine i Republike Srbije.

Pekinški sajam organizira predstavljanje jedne nove zvijezde kineske književne scene, knjige recepata poznatog šefa kuhinje, otkrivanje kineske kaligrafije i budizma te kušanje tradicionalnih kineskih čajeva.

Privredna komora Srbije i resorno ministarstvo prezentiraju srpsku književnosti i izdanja 18 srpskih nakladnika.

Bogat prateći sadržaj sajma kao što su promocije, druženja s autorima, dodjele nagrada, glazbeni programi, radionice, Znanstveni kvart i dr. održavat će se ove godine na čak tri lokacije: na glavnoj pozornici i iza pozornice u paviljonu 6 te na galeriji paviljona 5.

Edukativno-zabavni sadržaj Znanstveni kvart organizira Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske u suradnji s Zagrebačkim velesajmom, a održava se pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva kulture, Ministarstva znanosti i obrazovanja te Grada Zagreba.

I ove godine, ulaz na Interliber besplatan je za sve posjetitelje.

 

Ne propustite: