RASINJA Umirovljenici uz goste obilježili Međunarodni dan starijih osoba

Druženju se odazvalo oko 160 članica i članova Udruge.

Izvor fotografije: Općina Rasinja

U Društvenom domu u Subotici Podravskoj u subotu je, u organizaciji Udruge umirovljenika Matice općine Rasinja, obilježen Međunarodni dan starijih osoba.

Skupština UN-a je 1990. godine proglasila 1. listopada “Međunarodnim danom starijih osoba”, pa Udruga umirovljenika Matice općine Rasinja, kao i brojne druge diljem Hrvatske, na dostojan način nastoji obilježiti ovaj dan, ali i osmisliti program za svoje članove, te ih usmjeravati i provoditi u smislu aktivnog zdravog starenja organiziranjem raznih edukativnih izleta, tematskih druženja, ali i aktivnostima zabavnog i kulturnog sadržaja.

Druženju se odazvalo oko 160 članica i članova Udruge. Bili su tu i gosti, predsjednik koprivničko-križevačkog Županijskog vijeća Željka Pintar, načelnik Općine Rasinja Danimir Kolman, predsjednik Vijeća Općine Rasinja Zvonimir Fajfarić, kao i predstavnici drugih udruga s područja Općine.

Sve prisutne pozdravio je predsjednik Udruge Drago Pocrnja. Druženje je uvodno započeo mješoviti pjevački zbor pod ravnanjem Ane Pleskalt izvedbom poznatih i dragih pjesama.

Nakon kratkog osvrta na aktivnosti zbora i amaterske dramske skupine u ovoj godini, kojih je bilo mnogo, skupu se obratio i načelnik Općine Rasinja Danimir Kolman pohvalivši sve aktivnosti, ali i dobru suradnju Udruge s Općinom te izrazio nadu da će se i dalje tako nastaviti.

Dan starijih osoba čestitao je i predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar.

Budući da se svake godine upriliči i neko edukativno predavanje, ove godine su prisutne vatrogasci Antonio Namjesnik i Mario Škorjanec, uputili u neke postupke svog zanata kako bi se lakše snašli u nepoželjnoj situaciji.

Nakon održanog predavanja, ostatak večeri je proveden uz jelo, piće, glazbu i druženje. Okupljene su dodatno zabavile članice dramske grupe Mirjana Pocrnja i Zdravka Bukovčan pročitavši skeč “Moj Bicko”, koji je premijerno izveden na “Podravskim motivima”, stoji na internetskim stranicama Općine Rasinja.

Ne propustite: