RAST PLAĆA Prosječna neto plaća u ožujku iznosila je 6464 kune

U odnosu na veljaču prosječna isplaćena neto plaća realno je viša za 0,5 posto.

Ilustracija // Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL (Preuzeto s Međimurskih novina)
Ilustracija // Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL (Preuzeto s Međimurskih novina)

Prosječna isplaćena neto plaća po zaposlenom u pravnim osobama u Hrvatskoj za ožujak iznosila je 6464 kune, što je realno na godišnjoj razini više za 2,5 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS) objavljeni u ponedjeljak.

U odnosu na veljaču prosječna isplaćena neto plaća realno je viša za 0,5 posto.

Najviša prosječna mjesečna neto plaća po zaposlenom u pravnim osobama za ožujak isplaćena je u zračnom prijevozu, i to u iznosu od 10.783 kune, dok je najniža plaća, od 4231 kunu, isplaćena u ostalim uslužnim osobnim djelatnostima.

Po podacima DZS-a, medijalna neto plaća za ožujak iznosila je 5551 kunu, što znači da je polovina zaposlenih imala manju, a polovina veću plaću od tog iznosa.

Prosječna mjesečna bruto plaća za ožujak iznosila je 8778 kuna, što je realno 0,5 posto više nego za mjesec ranije. Na godišnjoj razini, prema ožujku 2018., prosječna je bruto plaća bila realno viša za 2,8 posto.

U ožujku je bilo 167 plaćenih sati, što je pet posto više nego u prethodnom mjesecu. Pritom je najveći broj plaćenih sati ostvaren u vodenom prijevozu (177), a najmanji u socijalnoj skrbi bez smještaja (149).

Cijeli članak možete pročitati OVDJE.

Ne propustite: