RAZLIKA IZMEĐU PREGLEDA I PRETRESA KUĆE Je li policija morala provjeriti i škrinju?

Policija je, naime, potvrdila da je u kući u kojoj je nedavno pronađen leš bila nakon njezinog nestanka 2000. godine, no tada nisu provjeravali zamrzivač.

Očevid na mjestu zločina // Foto: Zlatko Vrzan (Međimurske novine)

Jedno od pitanja vezano uz monstruozni zločin u međimurskom selu Palovec, koji je šokirao cijelu Hrvatsku, ali i svijet, jest i ono zašto policija, koja je u kući koja je skrivala leš Jasmine Dominić bila nakon njezinog nestanka 2000., nije pregledala škrinju u kojoj se nalazilo tijelo.

Iz međimurske policije poručuju kako policija tada nije obavljala pretres, već pregled kuće. Razlika je u tome što je za pretres potreban sudski nalog kojeg policija nije imala.

“Mi smo boravili u kući kako bismo obavili razgovore s članovima obitelji. Oni su nas sami pustili unutra. To nije bio pretres, već pregled”, poručuju iz PU međimurske, a piše Dnevnik.hr.

Kriminalist Željko Cvrtila ističe kako postoji razlika između pretresa i pregleda.

“Da je bilo riječ o klasičnom pretresu, onda bismo mogli govoriti o propustu. U tom bi slučaju policija definitivno trebala provjeriti škrinju, one su uvijek provjeravaju. U tim se slučajevima pregledava svaki kutak kuće pa i provjerava je li oko kuće nešto svježe kopano, betonirano, zidano”, kaže on.

Policija je, naime, potvrdila da je u kući u kojoj je nedavno pronađen leš bila nakon njezinog nestanka 2000. godine, no tada nisu provjeravali zamrzivač.

“Mogu reći da smo bili više fokusirani na van, prema tim nekim informacijama, čak i na neka okolna mjesta. Međutim, tada nismo imali informacija da bi se to moglo dogoditi unutar kuće”, poručili su oni.

Na pitanja kakva su 2005. bila opravdanja za nestanak Jasmine Dominić, glasnogovornik međimurske policije Nenad Risek je rekao:

“Opravdanja su bila da je otišla na brod, da je otišla u inozemstvo, da se javljala… govorili su. Dosta su nas odvlačili u drugu stranu. Više članova obitelji uvjeravalo je da se javljala. Znate kako je unutar kuće – ono što nije informacija, postaje informacija”, poručili su iz policije i dodali da su članovi obitelji bili i na poligrafskom testiranju.

Smiljana Srnec, osumnjičena za ubojstvo sestre Jasmine Dominić, dovedena je jutros oko 7.30 sati na ispitivanje u Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu. Saznajte više…

DOVEDENA NA ISPITIVANJE Ovo je žena koja se sumnjiči da je mučki ubila svoju sestru i 19 godina je držala u škrinji

 

Ne propustite: