Razveselili djecu: Bibliobus u posjeti Podravskom suncu

Učenici četvrtog razreda u Podravskom suncu dobili su priliku ući u bibliobus i saznati što bibliobus zapravo je te kako se njime mogu služiti. To im je bio prvi susret s pokretnom knjižnicom.

Bibliobus u posjeti Podravskoom suncu // Foto: koprivnica.hr

U sklopu Mjeseca hrvatske knjige, bibliobus Knjižnice i čitaonice ”Fran Galović” u ponedjeljak je bio u posjeti učenicima Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce. Učenici četvrtog razreda u Podravskom suncu dobili su priliku ući u bibliobus i saznati što bibliobus zapravo je te kako se njime mogu služiti. To im je bio prvi susret s pokretnom knjižnicom.

Članovi bibliobusne posade Ana Škvarić i Siniša Lukač upoznali su učenike s ulogom i načinom rada pokretne knjižnice. Učenici su im rekli da i oni vole čitati te da im njihova školska knjižničarka Ivana Đikić za vrijeme školskih odmora redovito čita slikovnice.

Za desetak posjetitelja knjižničarka je pročitala priču ”Vuk koji je htio biti druge boje”. Učenici su razgledali fond biblobusa, prolistali slikovnice i fotografirali se.

Ne propustite: