RAZVOJNI PLAN ĐURĐEVAČKE GIMNAZIJE Koprivničko-križevački župan Darko Koren održao sastanak s novim ravnateljem Tomislavom Ostojićem

Novi ravnatelj je županu predstavio razvojni plan đurđevačke Gimnazije, a jedna od tema o kojoj su razgovarali je i jednosmjenska nastava.

Pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ane Mušlek, ravnatelj Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac i župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren // Foto: Koprivničko-križevačka županija

U prostorijama koprivničko-križevačke Županijske uprave danas, u utorak, župan Darko Koren i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ane Mušlek održali su sastanak s novim ravnateljem Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac, Tomislavom Ostojićem. Novi ravnatelj je županu predstavio razvojni plan đurđevačke Gimnazije, a jedna od tema o kojoj su razgovarali je i jednosmjenska nastava.

S obzirom na to da Gimnazija dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac djeluje u istoj zgradi kao i Strukovna škola Đurđevac, prisutni su se složili da je potrebno izraditi zajednički koncept dogradnje prostora koji će omogućiti uvjete za rad u jednoj smjeni i u kontekstu budućeg Centra kompetentnosti.

Župan je novom ravnatelju poželio uspjeh u radu upoznao ga s ulogom Županije kao osnivača ustanove i naglasio da im Županija stoji na raspolaganju.

“Pred vama je mnogo posla u organizacijskom i razvojnom smislu, a Županija će vam biti na raspolaganju u vašim potrebama te možete računati na našu podršku u svim projektima i aktivnostima koje trenutno provodite, kao i za one projekte koje planirate realizirati u budućnosti”, istaknuo je koprivničko-križevački župan Darko Koren.

Župan je predložio ravnatelju da se na razini županije uvede praksa redovnih sastanaka ravnatelja Gimnazije “Fran Galović“ Koprivnica, Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci i Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac u cilju razmjene dosadašnjih iskustava i daljnjeg razvoja gimnazijskih ustanova i programa na području Županije.

Ravnatelj Ostojić, inače profesor informatike u đurđevačkoj Gimnaziji i predsjednik Zajednice tehničke kulture grada Đurđevca petogodišnji mandat je preuzeo 16. rujna, a valja spomenuti kako je voditelj i idejni začetnik Ljetne škole programiranja i robotike koja okuplja veliki broj djece. Trenutno pohađa i postdiplomski studij PMF-a u Splitu, stoji na internetskim stranicama Koprivničko-križevačke županije.

Ne propustite: