Rea Strnad: Uspješna sportašica u potrazi za novim izazovima

Rea Strnad danas je članica Atletskog kluba Sloboda Varaždin gdje svaki dan, uz svog novog trenera Nenada Pavličeka, trenira po dva sata.

Rea Strnad bivša je državna prvakinja u ritmičkoj gimnastici // Foto: Privatna arhiva
Rea Strnad bivša je državna prvakinja u ritmičkoj gimnastici // Foto: Privatna arhiva

Nekadašnja apsolutna državna prvakinja u ritmičkoj gimnastici te ponosna vlasnica mnogih međunarodnih medalja i priznanja, Rea Strnad, svoj dosadašnji sportski teren, dvoranu i tepih, odlučila je zamijeniti atletskim stadionom. Iako zvuči pomalo neobično, volja, trud i ambicije tjerali su ovu mladu talentiranu Međimurku da se okuša u nečem novom, nečem drugačijem.

Stoga je Rea rekvizite iz ritmičke gimnastike, točnije vijaču, obruč, loptu, vrpcu i čunjeve zamijenila atletskim disciplinama. Inače, sad već bivša ritmičarka, svoju je višegodišnju sportsku karijeru gradila u poznatoj varaždinskoj sportskoj dvorani “Srednjoškolac”,  u klubu Vindija Varaždin, pod budnim okom ruske trenerice prof. Natalije Gotal. No, Rea nije rekla konačno zbogom sportu, već je odlučila okušati se u kraljici sportova, atletici.

Posjetili smo Reu u njenom domu, gdje smo u pauzi između školskih obveza i treninga razgovarali o njenim dosadašnjim sportskim uspjesima, kao i onima koji tek slijede. Inače, ova mlada i talentirana šesnaestogodišnjakinja učenica je drugog razreda Privatne gimnazije u Varaždinu, a prilikom odabira upisa u istu nije mnogo razmišljala.

– Budući da sam i nakon završetka osnovne škole željela nastaviti trenirati, o upisu u srednju školu nisam mnogo razmišljala, pa je tako upis u srednju privatnu školu i odabir sportskog razreda bio logično rješenje, s obzirom na to da je nastava u takvim školama podređena sportašima –  objasnila je Rea te dodala kako profesori za sportaše imaju mnogo razumijevanja.

Kao jedan od svojih većih sportskih uspjeha u ritmičkoj gimnastici, Rea je izdvojila sudjelovanje na Europskom prvenstvu u Azerbejdžanu u Bakuu 2014. godine, a od svojih dražih rekvizita izdvaja loptu s kojom je ostvarivala svoje najbolje rezultate. Ritmička gimnastika bila je Reina ljubav punih 11 godina, iza nje su mnogi zapaženi rezultati, sudjelovanja na mnogim domaćim i inozemnim turnirima, medalje i priznanja. Ponukana činjenicom da je u ritmici dala svoj maksimum te odlaskom u mirovinu njene dotadašnje trenerice, Natalije Gotal, Rea je odlučila okušati se u nečem novom.  Tako je odluka pala na atletiku.

Atletika kao sport dopala mi se jer obuhvaća razne discipline, tako da se s vremenom mogu opredijeliti i usmjeriti u svoju buduću disciplinu, a prilikom odabira novog sporta i upisa u novi klub pomogla mi je majka koja me i dosad u svemu savjetovala te mi uvijek bila velika podrška – izjavila je Rea te dodala kako su joj roditelji u svemu velika potpora i oslonac.

Rea Strnad danas je članica Atletskog kluba Sloboda Varaždin gdje svaki dan, uz svog novog trenera Nenada Pavličeka, trenira po dva sata.

– Treninzi su svakodnevni i sad u početku traju po dva sata, a sastoje se od vježba zagrijavanja, trčanja, razgibavanja te vježba snage. Zasad sam zadovoljna, ekipa u klubu je super, trener također – kazala je Rea, zaključivši kako se atletski treninzi uvelike razlikuju od onih u ritmičkoj gimnastici.

Novopečena atletičarka zasad uspješno usklađuje svoje školske obveze s novim treninzima, zdravlja i volje ne nedostaje, a u kojoj će disciplini završiti, o tome trenutno ne razmišlja.

– Želim uživati u novom klubu i treninzima, ne opterećujem se što će biti u budućnosti, najvažnije je da sam zdrava, da imam volje i da sam dobra u školi, a rezultati će doći sami po sebi – nasmijala se Rea i rekla kako je tek na početku svoje atletske karijere.

Sramežljiva, pametna i uporna Rea, kako se i sama opisala u tri riječi, u svoje slobodno vrijeme voli se družiti sa svojim prijateljicama, otići na pizzu ili pogledati kakav dobar film, a razgovor je završila s porukom kako je najvažnije biti dosljedan i uporan u svojim planovima te slijediti svoje snove.

Ne propustite: