RECEPT Piletina punjena sa šparogama i sirom s umakom od majčine dušice i raviolima

Nedostaje li vam inspiracije za nedjeljni objed odgovor vam daje tim čakovečkog restorana Pozoj.

Što kuhati? Često je to pitanje, a odgovor ponekad i nije tako brz, a ni lagan. Nedostaje li vam inspiracije za nedjeljni objed odgovor vam daje tim čakovečkog restorana Pozoj.

Tihomir Barbaš preporučuje pripremiti piletinu punjenu sa šparogama i sirom s umakom od majčine dušice s raviolima punjenima sa sirom i špinatom, pišu Međimurske novine.

Evo recepta…

Pileći file treba napuniti šparogama i mozzarellom, začiniti (po želji) i zarolati. Piletinu peći na maslacu na laganoj vatri. Izvaditi piletinu i na soku od piletine staviti majčinu dušicu i vrhnje za kuhanje te reducirati.

Za raviole je potrebno u naribani kuhani krumpir staviti jaje, brašno, malo soli i zamijesiti u fino tijesto. Špinat popržiti s češnjakom i pomiješati sa sirom i jajetom. Dobivenom smjesom napuniti raviole te ih kuhati u slanoj vodi. Na tavi zagrijati maslac i staviti rukolu.

Kad su ravioli kuhani, staviti ih u tavu s rukolom i lagano pomiješati.

Na tanjuru servirati piletinu i raviole te piletinu prelijati umakom. Dobar tek!

Sastojci:

– pileći file

– šparoge

– mozzarella

– vrhnje za kuhanje

– domaći ravioli punjeni špinatom

– rukola

Punjenje za raviole:

– svježi sir

– špinat

– jaje

Ne propustite: