Nedjelja, 2. travnja 2023.

Recidivist mortus pijan bježao policiji, sud ga nakon uhićenja pustio kući

Za navedene počinjene prekršaje okrivljenom prijeti novčana kazna do 47000 kuna i kazna zatvora do 120 dana

Preporučujemo

U nedjelju, 5. rujna u 0.40 sati u Poljancu, policijski službenici Policijske postaje Ludbreg zaustavili su vozača osobnog vozila kojim je upravljao 37-godišnjak.

Na znak zaustavljanja od strane policijskih službenika vozilom se odmah nije zaustavio, već je nastavio vožnju, nakon čega je naknadno zaustavljen od policijskih službenika. Provjerama je utvrđeno da osobnim vozilom upravlja pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 2.23 g/kg.

Također je utvrđeno kako upravlja za vrijeme kad mu je vozačka dozvola ukinuta zbog sakupljenih 15 negativnih bodova. Obzirom da se radi o višestrukom počinitelju istovrsnih prekršaja, isti je zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja doveden u Policijsku postaju Ludbreg i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do dovođenja sucu Prekršajnog odjela Općinskog suda u Varaždinu.

Za navedene počinjene prekršaje okrivljenom prijeti novčana kazna do 47000 kuna i kazna zatvora do 120 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije do 15 mjeseci i nakon pravomoćnosti odluke o prekršaju, prekršitelju će se odrediti i 9 negativnih prekršajnih bodova.

Obzirom da se radi o recidivisti, policijski službenici Policijske postaje Ludbreg Optužnim prijedlogom su predložili izricanje mjere zadržavanja i izricanje kazne zatvora okrivljeniku zbog počinjenih prekršaja, ali je nakon saslušanja od strane suca prekršajnog odjela Općinskog suda u Varaždinu pušten na slobodu, a odluku o prekršajima donijeti će u redovnom postupku.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti