Utorak, 6. prosinca 2022.

Rekorder vikenda ulovljen je u subotu u Koprivnici, nakon alkotesta je odmah uhićen

Mladi vozači su počinili 11 prometnih prekršaja od čega tri prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola

Preporučujemo

Koprivničko-križevačka policija prošlog je vikenda zabilježila šest prometnih nesreća od čega dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama, u kojima su tri osobe ozlijeđene. Jedna osoba je zadobila teške tjelesne ozljede opasne po život, dok će se za dvije osobe kvalifikacija ozljeda znati po zaprimanju liječničke dokumentacije.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u subotu, 25. rujna, u 20.02 sati, u Vinodolskoj ulici u Koprivnici, kod 49-godišnjeg vozača koji je pod utjecajem alkohola od 2,62 promila upravljao osobnim automobilom. Vozač je odmah bio uhićen.

U policiji Ističu i 23-godišnjeg vozača koji je u petak, 24. rujna, u 23.10 sati, na Varaždinskoj cesti u Koprivnici upravljao osobnim automobilom, za vrijeme kada mu je vozačka dozvola radi više od 9 prikupljenih negativnih prekršajnih bodova rješenjem oduzeta i poništena, pod utjecajem alkohola od 2,01 promila. Vozač je bio uhićen.
Tijekom pojačanog nadzora u prometu nisu zatečeni recidivisti.

Nadalje, izvršen je nadzor 38 mladih vozača. Mladi vozači su počinili 11 prometnih prekršaja od čega tri prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola (0,50 do 1,00 g/kg – 2; 1,00 – 1,50 g/kg – 1), dva prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, prekršaj nepropisnog kretanja kolnikom, prekršaj nepropisnog korištenja mobitela, prekršaj nepropisnog prestrojavanja, prekršaj nepropisnog korištenja dugih svjetala na vozilu, prekršaj prekoračenja dopuštene brzine kretanja i prekršaj nepropisne vožnje unazad.

U policiji su izdvojili i 23-godišnjeg vozača koji je u petak, 24. rujna, u 18.50 sati, na Trgu Eugena Kumičića u Koprivnici zatečen kako upravlja osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,42 promila, pri čemu je izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom radi nepropisne vožnje unazad.

”Ovim putem ukazujemo svim vozačima na nužnost poštivanja prometnih propisa, posebice onih koji se odnose na poštivanje prednosti prolaska i prilagodbu brzine kretanja karakteristikama i stanju prometnice, gustoći prometa, vremenskim prilikama i vidljivosti. Posebno naglašavamo da se prije vršenja radnji vozilom u prometu kao što su pretjecanje, skretanje i uključivanje u promet nužno uvjeriti da se radnja može sigurno izvesti”, poručuje policija.

Tijekom predstojećeg tjedna policijski službenici će, prilikom nadzora prometa, pozornost posvećivati nadzoru brzine kretanja vozila, upravljanje pod utjecajem opojnih sredstava, prijevoza djece vozilima, korištenju sigurnosnog pojasa i mobitela, kao i nadzoru vozača mopeda, motocikala i bicikala te recidivista.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti