Nedjelja, 2. listopada 2022.

Rekorderi vikenda: Mladić u Glogovcu uhvaćen s 2,44 promila u krvi, drugi ‘preletio’ po Velikoj Mučnoj

Pet vozača je uhićeno, a jedan je završio na triježnjenju. Tri su vozača po žurnom postupku kažnjeni, jedan je završio u zatvoru, a dvojici su privremeno oduzeta vozila

Preporučujemo

Policija je proteklog vikenda provodila pojačani nadzor prometa, velikim dijelom zbog nadolazećeg blagdana sv. Martina, odnosno Martinja.

Sankcionirano je 199 prometnih prekršaja od čega 27 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, prekršaj odbijanja ispitivanja prisustva alkohola u organizmu, 70 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 25 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 11 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela.

Pet vozača je uhićeno, a jedan je završio na triježnjenju. Tri su vozača po žurnom postupku kažnjeni, jedan je završio u zatvoru, a dvojici su privremeno oduzeta vozila.

Rekorder po pitanju brzine bio je vozač koji je usred bijela dana, u subotu oko 12.24 sati u Velikoj Mučnoj projurio 112 na sat iako je tamo brzina ograničena na 60 kilometara na sat.

Rekorder po pitanju alkohola u vožnji je 19-godišnjak koji je uhvaćen u nedjelju 7. studenog u 13 sati, u Ulici Stjepana Radića u Glogovcu. Nije imao položenu vozačku, ali je u krvi imao 2,44 promila. Vozač je bio smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Najveća koncentracija alkohola utvrđena kod mladog vozača je ona u krvi 22-godišnjaka koji je u nedjelju, 7. studenoga, u 3.37 sati u Koruškoj ulici u Križevcima upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,36 promila.

 

- Advertisement -

Najnovije objave