REKREACIJA Prijavite se na utrku oko predivnog Trakošćanskog jezera

Organizatori su za sve natjecatelje pripremili mnoge nagrade pa će tako svi sudionici utrke dobiti besplatnu ulaznicu u muzej i majicu. Nakon utrke slijedi prigodno druženje uz hranu i piće.

Dvorac Trakošćan // Foto: Pixabay.com
Dvorac Trakošćan // Foto: Pixabay.com

U nedjelju, 2. srpnja, u 10 sati, Atletski klub Sloboda iz Varaždina organizira 3. Utrku za mač grofa Draskovicha oko Trakošćanskog jezera.

Prijave se primaju do 29. lipnja na email tajnistvo@ak-sloboda.hr ili 15 minuta prije starta utrke. Startnina iznosi 90 kuna, ili 120 kuna na dan utrke.

Dužina staze za građane iznosi 5 kilometara ili jedan krug oko jezera, dok glavna utrka iznosi 10 kilometara, tj. 2 kruga oko jezera. Start utrke je na obali jezera podno dvorca, trči se šetnicom uz samo jezero po ravnoj ili blago valovitoj stazi. Cilj utrke nalazi se na ulazu u dvorac na mostu lančane kule.

Organizatori su za sve natjecatelje pripremili mnoge nagrade pa će tako svi sudionici utrke dobiti besplatnu ulaznicu u muzej i majicu. Troje prvoplasiranih u glavnoj utrci u muškoj i ženskoj konkurenciji dobivaju ime ugravirano u prijelazni mač, pehar u trajno vlasništvo, monografiju „Trakošćan“, medalje i nagrade iznenađenja. Troje prvoplasiranih u utrci građana u muškoj i ženskoj konkurenciji dobit će pehare u trajno vlasništvo, monografiju i medalje.

Pokrovitelji utrke su Općina Bednja, Muzej Dvor Trakošćan, Hotel Trakošćan te Hrvatski atletski savez.

Ne propustite: