REKREACIJA Za vaše zdravlje šetnja po Ivančici odličan je izbor

Prošećite centrom Ivanca sve do vrha Ivančice te se okušajte u kuglanju, skoku u dalj, pikadu ili potezanju užeta. Provedite dan u prirodi za svoje zdravlje.

Ilustracija // Foto: Pixabay.com

U nedjelju, 30. srpnja, održava se 34. tradicionalna akcija “Kretanje – zdravlje” u organizaciji Hrvatskog planinarskog društva Ivančica iz Ivanca.

U organizaciji akcije sudjeluje i Društvo za sportsku rekreaciju Ivanec i Društvo Maska Ivanec. Početak staze je centar Ivanca, dok se cilj nalazi na vrhu Ivančice.

U 6 pa do 8.30 sati na prvoj kontrolnoj točki u središtu Ivanca bit će prijavljivanje sudionika pohoda, uz podizanje iskaznica s utisnutim prvim žigom.

Od 6.30 do 9 sati bit će otvorena druga kontrolna točka u Prigorcu.

Od 6.45 do 9.15 sati bit će otvorena treća kontrolna točka u Žganom vinu.

Četvrta kontrolna točka na izvor Mrzljak bit će otvorena od 7 do 9.30 sati. Peta kontrolna točka radit će od 7.30 do 10 sati kod Černe mlake, a završna, šesta točka bit će na vrhu Ivančice, otvorena od 8 do 10.30 sati.

Dolaskom na cilj, sudionici pohoda, ostali planinari i izletnici mogu se prijaviti Sudačkom odboru do 10.55 sati za sudjelovanje u ekipnim i pojedinačnim sportskim natjecanjima.

Natjecati se mogu u kuglanju na visećoj kuglani, skokom u dalj s mjesta, pikadu te potezanju užeta. Natjecanja počinju u 11 sati.

Prijelazni pehar osvojit će društvo s najviše osvojenih vodećih mjesta u ponuđenim kategorijama.

Nakon dobre rekreacije slijedi prava planinska veselica uz druženje.

Ne propustite: