RENESANSNI FESTIVAL Društvo Naša djeca pomaže prikupljanju novca za opremanje prostora udruge Latica

Društvo naša djeca priprema vilinski svijet i priključilo se humanitarnom projektu "Milijun koraka".

Izvor fotografije: Grad Koprivnica

Koprivnicu će uskoro preplaviti srednjovjekovna tematika, uključujući vilinski svijet. Naime, uskoro počinje Renesansni festival.

Male i velike vile, vilenjaci i šumski ljudi bit će zabavno društvo djeci koja će posjetiti ovu veliku turističku manifestaciju, te kroz niz igraonica i radionica obogatiti njihov doživljaj davno prošlog vremena.

Tu će se plesti cvjetni vjenčići, pričati vilinske priče, oslikavati dravski obluci i izrađivati čarobni vilinski štapići. Radi se zapravo o štapićima dobrote koji neće samo štititi od tortura, nego će i pomoći ostvarenju sna članova udruge Latica o njihovom novom domu.

Naime, Društvo naša djeca priprema vilinski svijet i priključilo se humanitarnom projektu “Milijun koraka”. Prodajom čarobnih štapića nastojat će doprinijeti prikupljanju sredstava za opremanje prostora za udrugu Latice.

Prvih stotinjak čarobnih štapića već je nastalo u zajedničkoj radionici Društva Naša djeca i Latica na kojoj su članovi ovih udruga s puno veselja i mašte kreirali i razne ukrase za svoje vilinsko selo.

Do početka Renesansnog festivala održat će se još dvije kreativne radionice, a vrijedne ruke volontera iz Društva Naša djeca šivaju i posebnu vilinsku odjeću koju će predstaviti na modnoj reviji u četvrtak na otvaranju Renesansnog festivala.

Izvor fotografije: Grad Koprivnica
Izvor fotografije: Grad Koprivnica
Izvor fotografije: Grad Koprivnica
Ne propustite: