ROĐENDAN KOPRIVNIČKOG MUZEJA Prostitucija u Koprivnici jedna od tema večeri u Galeriji Koprivnica

Koprivnički muzealci manifestacijom obilježavaju 66. obljetnicu svoga djelovanja. U petak su još u Galeriji Koprivnica dva zanimljiva predavanja i izložba Ive Friščića, a u subotu je u Hlebinama otvorenje izložbe "KUL Hlebine 2017" s radovima polaznika ovogodišnjeg dječjeg ljetnog kampa.

Ilustracija // Foto: Pixabay.com

Krajem srpnja koprivnički muzealci trodnevnom manifestacijom obilježavaju 66. obljetnicu svoga djelovanja.

Danas, u četvrtak, u prijepodnevnim satima održana je muzejska rasprava “RefurbMuseum” kojom su stručni djelatnici pokrenuli proces stvaranja nove koncepcije stalnog postava.

“Riječ je o prvom koraku koji za cilj ima odrediti namjenu i sadržaj svake pojedine prostorije muzejske zgrade, kao podlogu projektantskim rješenjima u sklopu EU projekta “RefurbCulture”, a koji Grad Koprivnica provodi s REA-om Sjever i u prekograničnoj suradnji s mađarskim gradom Hévizom. Projektom će se izraditi projektna dokumentacija u smislu cjelovite građevinsko-energetske obnove zgrade u čemu je važno odrediti izgled budućeg muzejskog postava”, istaknuli su iz koprivničkog muzeja.

Sutra, u petak će se pozornost dati Galeriji Koprivnica koja slavi 40 godina djelovanja (1977.-2017.). Za početak, od 19.30 sati, pripremljena je izložba Ive Friščića “Neću ravnalo, hvala”, a nakon toga slijede dva zanimljiva predavanja.

U 20 sati Marin Horvat govorit će o zakonskoj regulaciji prostitucije i javnim kućama u Koprivnici kroz prvu polovicu 20. stoljeća, a potom će Draženka Jalšić Ernečić dati pregled dosadašnjeg rada koprivničke galerije.

U subotu u 19 sati u Hlebinama će se otvoriti izložba “KUL Hlebine 2017” s radovima polaznika ovogodišnjeg dječjeg ljetnog kampa. Autori(ce) slika su Nea Bockovac, Matija Bogomolec, Lorena Crnjak, Antonija Čimin, Latica Filipaj, Iva Hodalić, Leona Hraščanec, Leda Igrić, Sara Jurčić, Kristiano Kovačević, Ana Miklošić, Viktoria Miklošić, Lucija Novogradec, Ivan Punek, Lea Smiljanec, Leona Tasoti Kivač, Klara Udovičić, Igor Vrdoljak, Leonardo Vrdoljak, Marta Žufika Marđetko.

Ulaz na sva događanja je besplatan, a građani se pozivaju da svojim sudjelovanjem podrže razvoj Muzeja grada Koprivnice.

Ne propustite: