ROĐENDANSKA NAGRADNJAČA Pampa-tea i Klikaj.hr daruju vam vrijedne pakete vrhunskih čajeva

Natjecati se možete na Facebook stranici portala Klikaj.hr. Nagradna igra traje do srijede, 15. studenog, u 16 sati, nakon čega ćemo objaviti pobjednike.

Foto: Pampa-tea Koprivnica

Pampa-tea, obrt za proizvodnju, preradu i istraživanje ljekovitog bilja iz Koprivnice, u suradnji s portalom Klikaj.hr u povodu njegova prvog rođendana daruje vam četiri vrijedna paketa biljnih čajeva.

Natjecati se možete na Facebook stranici portala Klikaj.hr. Nagradna igra traje do srijede, 15. studenog, u 16 sati, nakon čega ćemo objaviti pobjednike.

Ključna riječ za sudjelovanje u nagradnoj igri je: Pampa-tea. Morate ju napisati u komentaru na Facebooku.

_________________________________________________________________________

Jesen je idealno vrijeme za razne viroze. Mnogi će reći da ih upravo u ovo doba godine muči kašalj, da im bronhitis “divlja”, da je jak i dobar imunitet nešto o čemu mogu samo sanjati.

Mnogima su omiljeni način rješavanja tegoba s disanjem, padom imuniteta i kašljem čajevi.

Za brzo i efikasno uklanjanje tih problema izdvajamo i darujemo vam pakete s čajevima iz ponude koprivničkog obiteljskog obrta Pampa-tea – Podravski čaj i Bronhitko.

Foto: Pampa-tea Koprivnica
Foto: Pampa-tea Koprivnica

Podravski čaj – biljni čaj za podizanje imuniteta

Ovaj univerzalni čaj predstavlja jedinstvenu mješavinu ljekovitog bilja koju su u obrtu Pampa-tea osmislili još 1998. godine. Riječ je o mješavini svih vrsta ljekovitih biljaka s područja Podravine, a čaj je jednako ukusan pili ga toplog ili hladnog. Obitelj Krznarić nekoliko je mjeseci proučavala razne medicinske priručnike i kombinirala sastojke sve dok nisu našli savršeni omjer kamilice, bazge, šipka, matičnjaka, nevena, koprive, kupine i lipe koji danas čine Podravski čaj – ukusnu i zdravu mješavinu ljekovitog bilja karakterističnog za područje Podravine.

Karakteristike čaja i posebnosti

Čaj je blago slatkastog okusa i ugodnog mirisa zbog kojeg stvara dojam da pijete med pomiješan s livadnim cvijećem. Kada ga kuhate, cijeli stan ili kuća mirišu na svježe aromatično bilje ubrano u proljeće. Kada ga je najbolje ispijati?

 • Kad ste umorni i iscrpljeni i želite piti nešto zdravo i ukusno
 • Kad osjetite da vam padne imunitet i želite ga ojačati
 • U vrijeme kada prevladava gripa i prehlada
 • Kad se želite osvježiti kvalitetnim biljnim čajem
 • Kad želite iznenaditi svoju obitelj ili prijatelje
 • Kad osjetite nostalgiju za djetinjstvom

Bronhitko – biljni čaj za smirivanje kašlja, prehlade, bronhitisa i astme

Ovaj čaj je među najnovijim čajnim mješavinama nastalim u obiteljskom obrtu Pampa-tea. Riječ je o zanimljivoj kombinaciji aromatičnog bilja i ljekovitih biljaka koje su dugi niz stoljeća poznate u narodnoj, ali i tradicionalnoj medicini. Čak i Svjetska zdravstvena organizacija neke od biljaka koje se koriste u ovoj čajnoj mješavini karakterizira kao odlične biljne preprate za umanjivanje tegoba kod kašlja, bronhitisa i astme. Bronhitko je mješavina ljekovitog lista i korijena sljeza, majčine dušice, kamilice, trputca, bazge i koprive.

Foto: Pampa-tea Koprivnica
Foto: Pampa-tea Koprivnica

Karakteristike čaja i posebnosti

Vrlo je ugodnog i slatkog okusa zbog bazge i kamilice. Gustoću mu daju korijen i list bijelog sljeza dok blagu trpkost Bronhitku daje majčina dušica zajedno sa širokolisnim trpucem. Ova čajna mješavina preporučuje se svim uzrastima, a u njoj najviše uživaju djeca. Kada ga je najbolje ispijati?

 • Kad vam se jave kašalj ili bronhitis
 • Kad želite smanjiti frekvenciju kašlja
 • Kad želite ojačati dišne puteve
 • Kad želite djetetu olakšati disanje
 • Kad poželite popiti slatki biljni čaj

Čajevi obitelji Krznarić posebni su po tome što sve bilje koje stavljaju u svoje čajne mješavine članovi obitelji sami sade, ubiru, suše, obrađuju i na samom kraju miješaju po tajnoj recepturi kako bi kvaliteta njihovih čajeva bila na najvišoj mogućoj razini. Oslanjaju se i na tradicionalne recepte kako bi njihove čajne mješavine imale što bolje ljekovite učinke na zdravlje. Čajeve pakiraju po narudžbi tako da kupci dobiju što svježiji paket čaja.

Uzgoj i sadnja

Članovi obitelji Krznarić odabiru najkvalitetnija područja za vlastiti uzgoj pojedinih vrsta ljekovitog bilja u RH. Područja su odvojena od intenzivne poljoprivredne proizvodnje. Uzima se najkvalitetniji sjemenski materijal. Sadi se i uzgaja bez upotrebe pesticida i herbicida.

Berba, sušenje i prerada

Svaka vrsta bilja za biljni čaj bere se kad ima najviše eteričnih ulja odnosno ljekovitih tvari u sebi. Bilje se zatim suši na prirodan način da bi se očuvala njegova ljekovitost, izvornost, miris, boja i svježina. Prerađuje se u posebnim sjeckalicama da se održi što prirodnija kakvoća okusa i tekstura čaja.

Foto: Pampa-tea Koprivnica
Foto: Pampa-tea Koprivnica

Upoznajte obrt Pampa-tea

Pampa, zanatska radnja za proizvodnju i preradu ljekovitog bilja osnovana je 2000. godine u Koprivnici. Prvih godina Pampa se bavila proizvodnjom, preradom i otkupom ljekovitog bilja. Uz uzgoj ljekovitog bilja počinje se razvijati i program biljnih čajeva. Iskustvo i predanost u proizvodnji ljekovitog bilja i čajeva prvo prepoznaju kupci iz lokalne sredine, a nakon toga putem sajmova i cijela Hrvatska.

Pampa 2003. godine mijenja ime u Pampa-tea obrt za proizvodnju, preradu i istraživanje ljekovitog bilja. Te godine otvara se novo izgrađeni pogon za preradu ljekovitog bilja i proizvodnju biljnih čajeva u Poduzetničkoj zoni Dravska I u Koprivnici. Proizvodnja čajeva odvija se prema principima sljedivosti proizvodnje koje propisuju Uredbe EU za proizvodnju hrane. Dugoročni razvoj vlastitog uzgoja ljekovitog bilja, s primjenom modernih tehnologija bez upotrebe herbicida, pesticida i ostalih tvari koji štete ljudskom zdravlju temelji su čajeva obitelji Krznarić. Prema istraživanju koje su proveli na matičnjaku i nevenu, objavljen je izvorni znanstveni članak u Agronomskom glasniku koji je naknadno citiran u četiri svjetska znanstvena časopisa.

Osobni kontakti s ostalim uzgajivačima ljekovitog, začinskog i aromatičnog bilja u Hrvatskoj te diljem svijeta, omogućuju obitelji Krznarić da i dalje razvijaju nove proizvode s ciljem da ponude najbolje u svijetu biljnih čajeva. Pampa čajne mješavine karakterizira bogat i fin okus, provjereno kvalitetno bilje te dokazane recepture.

Više o Pampa čajevima saznajte na njihovim službenim internetskim stranicama.