RUSVAJ Prijatelj mu pijan izazvao nesreću kraj Ludbrega, a on nakon toga udario policajca

Svega se tu događalo...

Ilustracija // Foto: Zvonimir Markač

Policajci su dovršili kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom zbog kaznenog djela napada na službenu osobu.

Naime, prilikom postupanja ludbreških policajaca po prometnoj nesreći u petak oko 17.55 sati u Sesvetama Ludbreškim muškarac je verbalno i fizički napao jednog od njih.

Kako je utvrđeno, u Vinogradskoj ulici u Sesvetama Ludbreškim dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom.

Muškarac (35) upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1.81 promil.

Upravljao je iz smjera Sigeca u smjeru Karlovca Ludbreškog.

Brzinu vozila nije prilagodio stanju i uvjetima prometovanja te je zahvatio cestovnu bankinu i u zanošenju vozila sletio na travnatu površinu, nakon čega je udario u dvije dvorišne ograde.

Nakon prouzročene prometne nesreće vozač je ostavio oštećeno vozilo na mjestu događaja i sjeo u drugo vozilo kojim je upravljao 19-godišnjak i pobjegao s mjesta događaja.

Ludbreški policajci su svjetlosnim i zvučnim signalima zaustavili navedeno osobno vozilo u Sesvetama Ludbreškim te se 35-godišnji počinitelj prometne nesreće dao u bijeg, pri čemu su ga spriječili policajci uporabivši nad njim sredstva prisile.

U tom trenutku 45-godišnji muškarac koji se nalazio u istom vozilu je izišao iz vozila i verbalno i fizički napao policajce, koji su njega također svladali uz uporabu sredstava prisile.

Navedenog 45-godišnjaka su priveli na kriminalističko istraživanje.

Jedan policijski službenik je zadobio ozljede te mu je medicinska pomoć pružena u Zavodu za hitnu medicinu Varaždinske županije.

Ozljede su mu okvalificirane kao lakše tjelesne ozljede.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, protiv 45-godišnjaka podnijeta je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Ne propustite: