Srijeda, 8. veljače 2023.

S 2,55 promila izazvao dvije nesreće i bježao policiji, kažnjen je s 19.500 kuna i godinu dana bez vozačke

Vozač je uhićen, a nakon otrežnjenja prepraćen je na nadležni sud gdje je drastično kažnjen

Preporučujemo

U utorak oko 18 sati 60-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 2,55 promila upravljao osobnim automobilom, zagrebačkih registarskih oznaka, Ulice Medpotoki u Zagrebu.

Dolaskom do raskrižja s Alejom grada Bolonje, prouzročio je prometnu nesreću s materijalnom štetom te je napustio mjesto događaja, a da nije prethodno razmijenio podatke o sebi i vozilu s drugim sudionikom.

Vozač se nastavio kretati s vozilom Alejom grada Bolonje u smjeru zapada te je pritom odbijao postupiti po naredbama policajca da se zaustavi, to jest ignorirao je upaljene zvučne i svjetlosne signale upaljene na službenom policijskom vozilu.

Dolaskom do raskrižja s Ulicom Velimira Škorpika, 60-godišnji vozač nije vodio računa o položaju i smjeru kretanja vozila kojim upravlja te se nije uvjerio da radnje može obaviti bez opasnosti za druge sudionike u prometu uslijed čega je naletio na zaustavljeno službeno policijsko vozilo.

Po izazivanju druge prometne nesreće s materijalnom štetom, 60-godišnjak se pokušao pješice udaljiti s mjesta događaja u čemu su ga uz uporabu sredstava prisile spriječili policajci.

Vozač je uhićen, a nakon otrežnjenja prepraćen je na nadležni sud gdje je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 19.500 kuna te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od 12 mjeseca.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti