S NOVIM VODSTVOM PO BOLJE REZULTATE NK Rudar uz infrastrukturne pomake traži i bolji plasman na ljestvici

Ako će vremenski uvjeti dozvoljavati, osim dogovorene utakmice s Hotizom na umjetnoj travi u Lendavi, Rudar će pokušati odigrati još jednu ili dvije utakmice jer je zbog snježnih uvjeta nastavak prvenstva odgođen za 11. ožujak.

NK Rudar Mursko Središće // Foto: Zlatko Rihtarec
NK Rudar Mursko Središće // Foto: Zlatko Rihtarec

Na prijedlog UO NK „Rudar“ Mursko Središće za predsjednika je predložen Damir Cilar koji je dosad vršio privremenu funkciju predsjednika. Skupština kluba je jednoglasno prihvatila taj prijedlog te je Damir Cilar i službeno postao novi-stari predsjednik kluba.

Damir Cilar iznio je u nastavku Plan rada za 2018. godinu. Rekao je između ostalog da će se nastaviti radovi na izgradnji tribina i novih klupskih prostorija, održavanje dosadašnjih sportskih terena i klupskih prostorija, a na sportskom planu nastojati postići čim bolji i kvalitetniji plasman. Naglasio je i dosadašnju odličnu suradnju s Gradom Mursko Središće, a prije svega gradonačelnikom Draženom Srpakom te izrazio nadu da će se ona i dalje nastaviti.

Gradonačelnik Dražen Srpak u svom obraćanju skupštinarima rekao je kako je zadovoljan načinom na koji se vodi klub, da je plasman zadovoljavajući, ali mogao bi biti bolji, no to sve ovisi o samim igračima i njihovom pristupu samoj igri, odnosu prema klubu.

– Što se pak investicija tiče, tu treba biti samo strpljiv i sigurno je da će se sve započete investicije završiti kao i započeti nove. Tribine na stadionu sigurno idu dalje, možda ne onom brzinom kako bi bilo da su se uspjela dobiti očekivana sredstva, ali i bez toga sigurno je da će one biti izgrađene. Što se tiče pomoćnog igrališta, i tu su stvari krenule s mrtve točke. Izdvojeno je 100.000 kuna za otkup zemljišta gdje bi se izgradilo pomoćno igralište s umjetnom travom kao i atletska staza oko njega za potrebe Atletskog klub – naglasio je gradonačelnik.

Trener Damir Vugrinec // Foto: Zlatko Rihtarec
Trener Damir Vugrinec // Foto: Zlatko Rihtarec

S obzirom na to da je na početku ove sezone za trenera prve seniorske ekipe došao novi trener Damir Vugrinec, on se ukratko osvrnuo na ovaj vremenski period koji je proveo u klubu.

– Jako sam zadovoljan dosadašnjim dijelom priprema, iako vremenske prilike nisu bile baš pogodne, no dobar odaziv igrača na treninge, kao i njihov ozbiljan i dobar rad na njima svakako daju nade u bolje rezultate od jesenskog dijela, što u stvari i je sportski cilj na proljeće, dakle, popraviti momentalni plasman na ljestvici. Za to postoji i kadar i kvaliteta ekipe pa sam uvjeren da će se ti rezultati ostvariti. Jedino me malo zabrinjava nedostatak pripremnih utakmica, jer smo zbog vremenskih neprilika otkazali već tri utakmice, no to nije problem samo Rudara, već i drugih klubova – rekao je novi trener Rudara.

Uspjeli su odigrati dvije utakmice, uvodnu s Međimurjem i na mini pripremama s Umagom.

– Prvu utakmicu na početku pripremama odigrali smo mlako i uvjerljivo izgubili. Već u sljedećoj, kada smo bili na mini – pripremama u Umagu, sve je već bolje izgledalo i pobijedili smo domaćina 2:0. Vjerujem da ova ekipa ima veći potencijal od dosadašnje osme pozicije i siguran sam da ćemo biti plasirani barem do petog mjesta – kazao je popularni Vuga.

Ako će vremenski uvjeti dozvoljavati, osim dogovorene utakmice s Hotizom na umjetnoj travi u Lendavi, Rudar će pokušati odigrati još jednu ili dvije utakmice jer je zbog snježnih uvjeta nastavak prvenstva odgođen za 11. ožujak.

Ne propustite: